A gyermekek felügyeleti menetrendje és a gyermekekre gyakorolt ​​pszichológiai hatása

Annyira nehéz, mint a válás az érintett felnőtteknél, a gyerekek hozzáadásával a keverék további kihívásokkal jár. Miközben Ön és a most-ex osztódsz, ez nem jelenti azt, hogy gyermekeinek meg kell érezniük a saját helyzetét. A gyermekgondozás különböző típusainak megértése és a gyermekekre gyakorolt ​​pszichológiai hatásaik segítenek tájékoztatni a döntéshozatali folyamatot és létrehozni egy olyan ütemtervet, amely a családja számára működik.

Fizikai Custody

A fizikai és a jogi az a két elsődleges letartóztatási típus, amelyet a bíróságok a házassági szülőknek ítélnek, a kaliforniai bíróságok igazságszolgáltatási ágának megfelelően. A gyermekek őrizetbe vételének menetrendjei a fizikai letéti megállapodások részét képezik, és iránymutatásokat tartalmaznak arról, hogy melyik szülő fogja élni a gyermek és mikor. A törvényes felügyelet a szülők szerepére utal a gyermek döntését érintő kulcsfontosságú döntéshozatalban, például az oktatásban vagy az egészségügyi ellátásban. Amikor a fizikai felügyeletről van szó, megtalálja az olyan intézkedéseket, amelyek az állami törvényektől, a szülők közvetítési folyamatától és a család szükségleteitől függően változnak.

Közös letétkezelés

A közös felügyelet tartalmazza a menetrendet, amelyben mindkét szülő fizikai jogot biztosít a gyermek számára. Ez nem mindig jelenti azt, hogy minden szülő egyenlő idővel van a gyermekkel, vagy éppúgy tölti el az anyával, mint az apával. Néhány menetrend tartalmazhat hétvégéket egy szülővel és hétköznapokkal a másik, havi tartózkodással vagy igazságosabb megosztásokkal – például a kettős tartózkodással -, amelyek mindegyik szülő számára egyenlő időt biztosítanak a gyermek számára. A közös felügyeleti rendszer, függetlenül attól, hogy egyenlőtlen vagy azonos időtartam van-e mindegyik szülővel, tipikusan pozitív családi kapcsolatokat, magasabb önértékelési érzést és a gyermek érzelmi korrekcióinak általánosabb érzését eredményezi. Missouri bővítmény.

Egyedülálló felügyelet

A közös gondozással ellentétben az egyedüli menetrendek olyan megállapodásokat tartalmaznak, amelyekben a gyermek fizikailag egyetlen szülővel él. Ebben a fajta ütemezésben a gyermek csak anya vagy apa lakik, de a másik szülővel a házasság felbontása és a családi helyzet függvényében látogatható. Miközben elkerülve azt, hogy a közös felügyelet kényszeríti a családokat, előfordulhat, hogy a gyermekek kizárólagos őrizetbe vétele során több magatartásbeli problémát és alacsonyabb önbecsülést tapasztalnak, mint azok, akik az anya és az apjuk között megosztották a menetrendjüket. Egészségügyi és Mentális Higiénia Robert Bauserman Ph.D., az American Psychological Association honlapján.

Látogatási lehetőségek

Ha az egyik szülő nem osztja meg a másik felügyeleti jogot – vagy kevésbé fizikai felügyeleti idővel rendelkezik, mint a másik – a családnak szüksége lehet egy látogatási ütemtervre. A kaliforniai bíróságok szerint a szülők és a bíróságok dönthetnek úgy, hogy a látogatások menetrendje különböző. A szülők megegyezhetnek a látogatással egy ütemterv szerint, amely magában foglalja a gyermekkel együtt tölthető időpontok meghatározott vagy meghatározott naptárát. Egy nyitottabb lehetőség az “ésszerű látogatás”, amelyben a szülők megváltoztathatják az ütemtervet és alapozhatják azt a jelenlegi igényeiken. A látogatási ütemtervek lehetővé teszik a gyermekek számára a közös letéti megállapodások érzelmi és viselkedési előnyeit, lehetővé téve számukra a különböző időpontokban való hozzáférést minden szülőhöz. Bár a nyitott ütemterv rugalmasságot eredményezhet, a szülők közötti konfliktushoz és a gyermekek zavarához vezethet. A meglátogatott látogatás ütemterve, amelyet mindkét szülő követi, pszichológiai stabilitást és olyan rutinokat kínál, amelyek segíthetnek a gyermekeknek abban, hogy megbirkózzanak az érzelmi és szellemi problémáikkal, amellyel szembesülnek szüleik válásakor.