A karok és lábak alapvető pozíciója a táncban

Amint a tánc különböző formáihoz hasonlóan változatosak, a legtöbbjüknek van egy közös eleme – az öt pozíció. Az öt pozíció baletten alapul, de megfelelnek a sokféle koreográfiában tapasztalt közös láb- és kar pozíciónak. Valójában minden diszciplína táncórája tanítja az öt pozíciót, mielőtt bonyolultabb lépésekre lépne. A lábpozíciók megtanulása megtanítja, hogyan kell áthelyezni a súlyodat az irányváltás vagy az ugrás előkészítésében, és a kikötőgörcsöket vagy a karmozdulatokat úgy tervezik meg, mint egy kecses módot az egyensúly fenntartására.

Első

Álljunk össze a sarkokkal együtt, és a lábujjak rámutatnak. A részvételnek a csípőjéből kell származnia, nem térdén vagy bokán. Önnek képesnek kell lennie fenntartani részvételi arányát, miután felemelte a lábát a padlóról. A karjaidat óvatosan kell hajlítani, a kezed előtted, a csípőszint alatt. Egyenletes testtartás fenntartása – a vállát a csípőre kell helyezni, a hátnak laposnak kell lennie, és a fülének vállat kell lennie. Tartsa az álla szintjét, a gyomor szilárd, a bordák felemelt, a vállak és a nyak hosszú. Kerülje el a háttámlát, vagy a medencét. Tartsa egyenesen a testtartását, miközben az öt pozícióban mozog.

Második

Az első pozícióból helyezze jobb lábát oldalra, kiterjeszti a lábát, és tartsa a lábujját a padlón, majd engedje le sarka a padlóra. Ezzel egyidejűleg emelje fel karjait előtted első helyen, leállva a vállszint alatt és a könyökből kibontva. A súlyodat egyenletesen kell elosztani a két lábad között, a lábad körülbelül 12 cm-re kell elhelyezkednie, és a karjaidnak nyitva kell lenni, a könyökével pedig vissza kell mutatnia. Ne hagyd teljesen elveszíted a karodat.

Harmadik

A második pozícióból tolja a súlyát a bal lábára, és csúsztassa jobb lábát bal felé, amíg a jobb lábad sarka meg nem érinti a bal lábedet. Ugyanakkor, vigye jobb karját előtted, a mellkas szint alatt. A kar görbületét az első pozícióban kell tartani. A bal karja másodpercben marad. Ha a vállát lefelé és visszafelé tartja, a karját a megfelelő távolságban fogja elhelyezni a testeddel – képzelje el, hogy egy strandlabdát tart.

Negyedik

Harmadik pozícióból csúsztassa el jobb lábát az Ön előtt egyenes vonalban a bal lábától. Ön a megfelelő távolságban van, ha egy hegyes lábujjat tarthat a padlón a lábával – általában körülbelül 12 cm-rel. Ugyanakkor bontsa jobb karját a második pozícióba, és emelje meg a bal karját előtted, majd a fejed felett. Indítsa el a mozgását a hátsó izmaival, és tartsa fenn a karok görbületét. A többiektől eltérően a negyedik nem teszi lehetővé az egyenlő súlyeloszlást. A bal lábad a támogató lábadnak tekintendő, és a súlyod súlyát viseli. A jobb láb a munkaterület, és csak a súlyának 20 százalékát kell viselnie.

A negyedik pozícióból hozza jobb lábát balra, fenntartva a részvételt, amíg a jobb lábad sarka meg nem érinti a bal lábod lábujját. Ugyanakkor emelje fel mindkét karját a fejed felett, tartva egy gyengéd görbét. Az ötödik pozíció elsõként nehezen egyensúlyozható – a szemeidet egy olyan szemmagassági helyre zárja, amely a falon át, ahogy a súlyeloszlást beállítja. Ne erőltesse a teljes ötödik pozíciót. Ha a sarokját a lábujjához erősíted, akkor a hátoldalodat ki akarod húzni, kicsit vissza. A testtartás rendkívül fontos. Visszatérés az első pozícióba, és ismételje meg a teljes sorozatot a bal lábával, mint a munka lábát.

Ötödik