A szezámmagos botok egészségesek?

Az étkezés közben elfogyasztott snackek döntő szerepet játszhatnak étrendjében, ha éhesek, és napi energiaszintre van szükségük. Ezek az élelmiszerek kalóriái azonban gyorsan feloszthatók, ha nem vagy óvatos. Jelentős zsírtartalmú, szezámmagos botok nem kivétel, és kis adagokban kell enni.

A szezámrudak jó zsírforrás, 10,4 g mindössze 1 oz, vagy a napi érték 16 százaléka, 2000 kalóriás étrend alapján. Ebből a zsírból 1,8 g telített. Mivel sok zsírt tartalmaznak, a szezámminták is viszonylag magasak a kalóriákban, 153 in 1 oz. Bár a szezámmagban található zsírok többsége szív-egészséges, telítetlen zsír, fontos, hogy kis mennyiségeket fogyasszon, hogy a kalóriabevitelt kontroll alatt tartsa.

Bár a szezámmagos botok nem túl magasak a fehérjékben, egy kicsit tartalmaznak, kb. 3 g-ot 1 oz-ban. A fehérje részt vesz a test szöveteinek építésében és javításában. Ezenkívül fontos egy súlycsökkentési terv részeként, mivel lelassítja az ételt a gyomorból, és elégedetten tartja magát egész nap. A szezámpálcák nem olyan fehérjében vannak, mint más snackek, például diófélék.

A szezámmag nem tartalmaz sok rostot, csak 0,8 g 1 oz-os. A rostot tartalmazó élelmiszerek a legjobb választás az ételek között, mivel a rost a gyomorban táplálkozik, és segít megszüntetni az éhséget. Ha hozzá szeretne adni szálat a snackéhez, próbáljon meg egy kis szezámmagos botot és egy kevés rosttartalmú ételt, például gyümölcsöt fogyasztani. A legtöbb dió néhány gramm rostot is tartalmaz.

A szezámpálcák kiváló kalciumforrás, a napi érték 48 százaléka 1 oz. Kis mennyiségben más tápanyagokat is tartalmaznak, mint például a kálium, a B-6 vitamin és a cink. Vigyázz a táplálékban lévő nátriumra, 1 oz. A napi érték 18% -át tartalmazza. Az amerikai diéta általában túl magas a nátriumból a feldolgozott élelmiszerekből, ezt a tápanyagot a táplálékban korlátozni kell a szívbetegség fokozott kockázatának köszönhetően, ha feleslegessé válik.

Zsír

Fehérje

Rost

Vitaminok és ásványi anyagok