A testépítők csinálják a kardiót

Egy általános félreértés az, hogy a testépítők nem vesznek részt a kardio tevékenységben, mert a kardio az izomszövet üzemanyag-meghibásodásához vezethet, vagy azért, mert a kardio átirányítja a szervezet energiáit az izomnövekedéstől. De ez általában nem így van. Az igazság az, hogy a legtöbb testépítő szívesen használja az izmokat, és növeli a testzsír mennyiségét.

A testépítők szívesen végzik a cardio-t a nem ellenálló képzési napokon vagy napokon, amikor a képzési volumenük a legalacsonyabb. Ennek három-négy napja van a kardio hetente. Csakúgy, mint az ellenállóképzés esetében, különösen nehéz cardio napokat egy pihenőnap vagy minimális aktivitás követ.

Az egyes cardio edzések időtartama függ a befejezett tevékenység típusától. Az is függ attól, hogy hol van a képzésed, és ha többet kell felesleges testzsírt kiszabni, többet kell kardio-ban részt venni, mint akkor, ha máris sovány. A nagy intenzitású tevékenységet rövidebb ideig kell elvégezni, mint az alacsonyabb intenzitású edzések. A tipikus kardio-ülések 20 percről 60 percig tartanak.

A testépítők számos különböző kardió tevékenységet folytatnak, hogy elérjék a zsírégető célokat. Folyamatos kardio, amit gyakran gondolsz, amikor meghallja a cardio edzést. A folyamatos kardió például hosszú távon folyamatos ütemben járhat. Az Interval cardio egy nagyszerű lehetőség, ha az idő korlátozott. Az intervallum kardio olyan rövid távú, nagy intenzitású tevékenységeket foglal magában, amelyek rövid pihenőidővel vannak elválasztva. A keresztezés többféle módot vagy berendezésdarabot használ egymás után. Az áramköri képzés is használható a cardio edzéshez. Az áramköri képzésben a rövid idejű nagy intenzitású kardio keveredik alacsony ellenállóképességű edzéssel.

A testépítők számos felszerelést használnak a kardio célok eléréséhez. A futás egy gyakori kardio tevékenység, és ez megtörténhet utakon vagy pályákon, vagy az edzőteremben egy futópadon. A testépítők gyakran használják a futópadot, mert könnyebb nyomon követni az időt, a távolságot, a sebességet és a költségeket, mint az úton. A testépítők gyakran használnak más felszerelést az unalom kiküszöbölésére és a túlzott sérülések megszerzésének lehetőségére. Egyéb felszerelést is fel lehet használni kerékpárok, kerékpárosok vagy ellipszisek, stepperek vagy hegymászók és csónakázók számára.

Frekvencia

tartam

típus

Felszerelés