Áfonyalé és artritisz

Az ízületi gyulladás, a Centers for Disease Control és Megelőzés szerint, akár 50 millió amerikai embert is érint. Ezt befolyásolhatják különböző tényezők, így az életkor, a nem, a sérülések, a fertőzések, az autoimmun betegségek és a súly. Az ízületi gyulladásos kezelés számos fájdalmat és gyulladáscsökkentő gyógyszert, valamint helyi krémeket és kenőcsöket tartalmaz. Azonban sok amerikai keres alternatív kezeléseket és természetes termékeket kezelni és megpróbálni megakadályozni az ilyen betegségeket, mint az ízületi gyulladás. Az egyik ilyen élelmiszer, amely ígéretet jelent a reumatoid artritisz enyhítésére, az áfonyalé.

Áfonyalé

Az áfonya és az áfonyalé már hosszú ideje használják az indiai indián törzseket a húgyúti fertőzések kezelésére. A bogyók egy örökzöld cserjéből származnak, amely Észak-Amerika nagy részén nő. A húgyúti fertőzések kezelésében a kutatók úgy vélik, hogy az áfonya körüli vegyi anyagok a baktériumok elzáródását akadályozzák a húgyutak oldalán, és megakadályozzák a baktériumok növekedését és szorzását. Mivel az áfonya szalicilsavat tartalmaz, természetes vékonyabb, a Coumadin-t szedő betegek körében kerülniük kell a nagy mennyiségű áfonyalétablást, mivel nagyobb a vérzés esélye.

Ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladás olyan állapot, ahol az izületek fájdalma és duzzanata, valamint a porc lebomlása a szervezetben. Ez a duzzanat idővel károsodást okozhat az ízületekben. Különböző típusú artritiszek, köztük osteoarthritis, reumatoid arthritis, fiatalkori rheumatoid arthritis és fertőző ízületi gyulladás. Az osteoarthritis hagyományosan korral vagy sérüléssel függ össze. A reumás ízületi gyulladás és a fiatalkori rheumatoid arthritis autoimmun betegségeknek számít, ami azt jelenti, hogy a szervezet immunrendszere önmagára fordul, és megtámadja az ízületeket.

Orvosi kutatás

A jelenlegi orvosi kutatások azt mutatják, hogy az áfonyalé a legnagyobb hatással van a reumatoid artritiszre. A 2006. márciusi “Clinical and Developmental Immunology” folyóiratban megjelent tanulmányban kutatók találtak kapcsolatot a Proteus mirabilis és a reumatoid arthritis között. A kutatók úgy vélik, hogy ez a baktériumok, a húgyúti fertőzések oka, a rheumatoid arthritis lehetséges indítéka. Az áfonyalé el tudja zárni a baktériumok növekedését és szorzását, a kutatók úgy vélik, hogy a rheumatoid arthritis korai stádiumában lévő betegek előnyösek lehetnek az áfonyalé léc magas bevitelében.

szempontok

Az áfonyaléta hozzáadásakor a legtöbb ember számára biztonságos az étrend, ezért vannak olyan kölcsönhatások, amelyeket figyelembe kell venni. Mivel az áfonya és az áfonyalé tartalmaz szalicilsavat, ami természetes vékonyhéjaként működik, óvintézkedéseket kell tennie, ha vényköteles vesehígítót vagy aspirinnal szembeni allergiát szed. Mivel az aszpirin hasonló a szalicilsavhoz, nagy mennyiségű áfonyaléta fogyasztása allergiás reakciót okozhat. Ha vese kövei vannak vagy veseelégtelenségben szenved, kerülje a nagy mennyiségű áfonyaléta fogyasztását, mert növelheti a vesekövek kialakulásának kockázatát. Mint a legtöbb étrendi vagy kezeléses változásnál, kérdezze meg orvosát, ki tudja legjobban azt mondani, hogy az áfonyalé jóval kedvezőbb állapotban van.