Akupresszúrás kezelés a szemrángások számára

Az akupresszúra a kínai orvoslás egy olyan formája, amely inkább a nyomást használja, mint a tűket, hogy ösztönözze a szervezet konkrét pontjait. Az akupresszúrás foglalkozás nyújthat izomlazítást, ugyanakkor potenciálisan enyhítheti bizonyos tüneteket. Az akupresszúrás és akupunktúrás kezeléseknek köszönhetően a szem vagy az izom rángatózás és a görcsök reagálnak. Az orvos választhat pontokat az érintett terület közelében vagy messze az izomösszehúzódások enyhítésében. Beszéljen orvosával az állapotáról az akupresszúra megkezdése előtt.

Az Eye Spasms típusai

A három leggyakoribb rohamok közé tartozik a kisebb megrángás, az esszenciális blepharospasmus és a hemifacialis görcs, a Michigan Kellogg Eye Center szerint. A kisebb hasítás ideiglenes és gyakran fájdalommentes, beleértve a felső vagy alsó szemhéjat. Az abnormális idegimpulzusok okozzák, az alapvető belpharospasmus ritka, de potenciálisan gyengeséges, mivel az izomzat az arc és a nyak közé is beletartozhat. A szemhéjcsavarodás és az arcizmusok felének egyikében felbukkanó görcsök hemifaciális görcsnek számítanak. Ez a betegség gyakran az arc idegek összenyomásából vagy károsodásából ered, és néhány hónapig eltarthat. Az akupresszúrás pontok minden egyes típus esetében jellemzően azonosak. Azonban a heti munkamenetek összege eltérhet az Ön állapota súlyosságától függően.

A szemét a kínai orvostudomány elméjében csavarják

A hagyományos kínai orvoslás a föld természetes elemein és ritmusán alapul. A természetes világ részeként az emberi test olyan folyamatokkal és körülményekkel rendelkezik, amelyek utánozhatják a természetes elemeket, mint például a meleg és a hideg – gondolkodó láz és hidegrázás. Az őrültség és az izomgörcsök, különösen azok, amelyek mozognak, vagy jönnek és mennek el, hasonlóak a kínai orvosláselméletben. A szél olyan zsúfolt energiahoz vezethet, amely a TCM elmélet szerint nem képes megfelelően áramolni. A qi stagnálásnak nevezik, ez a jelenség izomgyengeséghez és összehúzódáshoz vezethet.

Akupresszúrás pontok

Az orvos megpróbálhatja az epehólyag 14 pontját és a yuyao további pontot, hogy segítsen a szemhéj megdörzsölésében. Yuyao a szemöldök közepén található, míg a 14 epehólyag körülbelül egy hüvelyk fölött van. A 2. és a 3. gyomorpont – a szem alatti tanulóhoz igazodva – a szemgörcsökre is fel van tüntetve. 2002-ben az “Orvosi Akupunktúra” egy olyan tanulmányt tett közzé, amely a vékonybél 18 pontját, a yin tang-ot és a hármas melegebb 22-et használta a szemhéjgörcsök kezelésére. A vékonybél 18 a szem külső része alatt található az arccsonton, a yin tang közvetlenül a szemöldökök között helyezkedik el, és a hármas melegítő 22 a templom alatt helyezkedik el. A távoli pontok, mint például a vastagbél 3, szintén csökkenthetik a szem izomzatát.

A kutatás támogatása

Az akupresszúra használata a szemgyulladásban korlátozott. Az akupunktúra, amint azt a fent említett tanulmány is mutatja, segíthet a blepharospasmus, vagy a szemhéj megdörzsölésével kapcsolatos nehéz esetekben. Az effektív pontok ujjával vagy masszázs eszközökkel való stimulálása még mindig pozitív választ eredményezhet. Beszéljen egy orvossal és egy engedéllyel rendelkező kínai orvos szakemberrel arról, hogy milyen típusú terápia a legjobb állapotban van.