Akupunktúra és belső meniszkusz szakadás

Az akupunktúra egy olyan terápia, amely a vékony tűk meghatározott pontokon történő beillesztését jelenti, hogy specifikus reakciót váltson ki. Bár számos akupunktúrás stílus létezik, az akupunktúra nagy része az Egyesült Államokban a hagyományos kínai orvosláselméleten alapul. A meniszkusz szakadás kezelése a probléma TCM elmélet használatával történő diagnosztizálását eredményezi, majd a tűket a megfelelő pontokba helyezi. Ha úgy dönt, hogy akupunktúrát használ, konzultáljon orvosával annak biztosítására, hogy ne ütközzön más kezelési formákkal.

Meniscus Tear

A meniszkusz egy térdben található porcból készült C-alakú szerkezet. Megvédi a térdet a lengéscsillapítással, és segíti a térd könnyebb mozgatását. A belső vagy mediális meniszkuszban jelentkező könnyezés gyakori előfordulása azoknál a sportolóknál, akik gyakran torzítják a térdet vagy túlhajlik. A meniszkusz károsodása különböző tüneteket okozhat, beleértve a fájdalmat, a duzzanatot, a korlátozott mozgást és a kattanást vagy csiszolás zajt. A kezelés elsősorban fájdalomcsillapítás és a könnycseor gyógyulásának lehetővé tétele, bár a műtét akkor végezhető el, ha a szakadás elég súlyos.

A hagyományos kínai orvoslás és a Meniscus Tear

A meniszkusztörés alapvető diagnosztikája a TCM elmélet szerint a helyi qi és a vér stagnálásával járó trauma. A Qi bonyolult fogalom, de lényegében egy olyan finom energiaáramlásra utal, amely a testen keresztül mozog, míg a vér stagnálása hasonló a modern orvosláshoz hasonló diagnózishoz. A meniszkusz szakadás akupunktúrás kezelése a qi és a vér mozgatására összpontosul, hogy csökkentsék a fájdalmat, csökkentsék a duzzanatot és elősegítsék a gyógyulást. További pontokat is hozzáfűzhetnénk ahhoz, hogy foglalkozzunk minden olyan egyéb kérdéssel, amelyek önre vonatkoznak, például az ízületek vagy a porc minőségének általános hiányosságai.

Akupunktúrás pontok

Az előírt fő akupunktúrás pontok a térd körül helyezkednek el, pontos helyük a fájdalom és a duzzanat mértékétől függ. Sok esetben az előírt pontok egy adott vonal mentén futnak, amely a test mentén halad, és ez meridián néven ismert, de fájdalmas, szoros vagy gyenge pontokat – az ashi pontokat is – gyakran használnak. A teljes diagnózis függvényében a distalis pontokat vagy a térdtől távolabb elhelyezkedő pontokat is előírják. A gyakran használt pontok közé tartoznak a máj-, a vese- és a lép-meridiánok pontjai, mivel szorosan kapcsolódnak az ízületekhez, a vérhez és a testfolyadékokhoz.

ajánlások

Az akupunktúrás kezelés megkezdése előtt konzultáljon kezelőorvosával. Ha akupunktúrás kezelést választ, keresse fel a teljesen képzett, engedéllyel rendelkező akupunkturistát. A minősített akupunkturisták más kezelési módokat is alkalmazhatnak, például moxibustion, cupping és masszázs a sérülés kezelésére. Ha műtétet végez a meniszkusz szakadáshoz, az akupunktúra segítséget nyújt a helyreállítási folyamat és a posztoperatív fájdalom miatt, az Egészségügyi Világszervezet szerint.