Allergiák és arckifejezés

Az allergiák a szervezet reakciója olyan anyagoknak, amelyek irritálhatnak, beleértve a pollent, a por vagy a cigarettafüstöt. Az allergén hatására a szervezet hisztaminokat szabadít fel védekezésként – ami számos kellemetlen tünetet okoz. Az allergiák és az allergiás reakciók vörös, vizes és viszkető szemeket, tüsszentést és orrfolyást okozhatnak, és egyes esetekben piros, elpirult arcot.

A vörösség az arcon

Az arckifejezést számos dolog okozhatja, az allergiától a rosacea nevű krónikus bőrállapotig. Az arckifejezés, más néven öblítés, szintén okozhat valamit forró vagy fűszeres ételt vagy italt, hőkezelésnek vagy erős mozgásnak való kitettség. Az arckifejezéssel kapcsolatos allergiák vagy allergiás reakciók jelentkezhetnek, ha a reakció bőrkiütést vagy csalánkiütéseket okoz, amelyek vörös foltok, amelyek az arcra és a testre átterjedhetnek. A MayoClinic.com szerint a viszkető bőr – amely az allergiák gyakori tünete – szintén a bőrpír kíséri. És a dörzsölés vagy a karcolás a viszkető bőrt is okozhat a pirosodás romlik.

Allergia

Allergiák fordulnak elő, ha a test szokatlanul fokozott reakciója olyan anyagoknak, amelyek nem károsak vagy fenyegetőek. Az allergiák nehézséget okozhatnak a légzésben, a szemek duzzanata, köhögés és viszketés bárhol a testen. Az allergiákat az ilyen allergének, például az állati csillapítás, az erős illatanyagok vagy a levegőben lévő allergének okozhatják. Allergiás reakció jelentkezik, ha allergiát inhalál, megérint, injektál, vagy lenyeli, Medline Plus szerint. A méhcsípések, az ételallergia és a gyógyszeres allergia allergiás reakciót is kiválthat. Gyakori allergiás tünetek, beleértve a viszketést, bőrkiütést és csalánkiütéseket a nyak és az arc között, vörös megjelenést kölcsönözve a bőrnek.

rosacea

A rosacea olyan bőrbetegség, amely gyulladást okoz az arcban, ami krónikus arcvörösséget okoz. A rosacea kiváltó tényezők közé tartozik a túlhevülés, a kemény vegyi anyagok vagy anyagok a bőrön és az alkoholfogyasztás során. A rosaceát életmódbeli változásokkal és gyógyszerekkel lehet kezelni, de nem teljesen gyógyítható. A rosacea tüneteit az allergénekhez hasonló tényezők, például kemény szappanok vagy vegyi anyagok okozhatják, amelyek súlyosbíthatják a bőrt, jegyzi meg a PubMed Health.

Rosacea és allergiák

Bár az allergiák nem rosaceát okoznak, a National Rosacea Society jelentése szerint az allergiák rosacea tüneteket kelthetnek. A szervezet válaszai az allergénekre az arc kipirulását vagy vörösségét okozhatják, amit rosacea is okoz. Azáltal, hogy azonosítja és elkerüli az allergiákat, amelyek az öblítést és / vagy rosaceát indukálják, az arcvörösséget szabályozhatja.