Allergiák és articsókák

Az articsóka a mediterrán térségben és a Közel-Keleten általában elfogyasztott szokatlan zöldségek. Meg kell főzni, hogy a test elegendő legyen ahhoz, hogy enni és megemésztse. Mint a legtöbb növény, az articsóka tartalmaz fitonutrienseket, olyan növényi vegyületeket, amelyek érzékeny egyedekben allergiás reakciókat válthatnak ki. Ha általában növényi és zöldséges allergiákat tapasztal, kérdezze meg kezelőorvosát, ha az articsóka biztonságos az Ön számára.

articsóka

Az articsóka a dél-európai és a Földközi-tengert körülvevő régiók őslakosai, termesztésük évezredek óta nyúlik vissza. Az articsóka valójában a különböző kapcsolódó növények virágai, amelyek ehető rügyeket állítanak elő. Ezek 3 és 6 hüvelyk átmérőjűek, és számos háromszög alakú mérlegek borítják. A rügyek ehető részei az alsó szakaszok, amelyek húsosak és articsóka szívnek nevezik. Az articsóka tápláló zöldség, a levél, a szár és a gyökér, amely gyógykivonatokat készít.

Potenciális jogorvoslatok

Az articsóka hagyományosan számos egészségügyi betegséget kezelt. Kivételesen gazdag növényi vegyületek, amelyek hatásos antioxidánsok, és kiküszöbölik a potenciálisan ártalmas szabad gyököket a szervezetből. Továbbá egy cinnarin nevű vegyület serkenti az epehólyagot az epehólyagból és a májból, így az articsóka segít az emésztés és a gyomorégés elleni küzdelemben, a “Gyógyszergyakorlat alapelvei és gyakorlata: Modern Herbal Medicine” című könyvének megfelelően. Az articsókák szintén küzdenek a magas koleszterinszint, a vese és a máj Problémák, ödéma és ízületi gyulladás, bár tudományos kutatásra van szükség ezeknek az orvosi igényeknek a támogatásához. Az articsóka nem általánosan használatos az allergiás tünetek leküzdésére, és valójában allergiás reakciókat vált ki egyes emberekben.

Allergiás reakció

Az articsóka és articsóka kivonatokat mérsékelten biztonságosnak tartják, bár egyes emberek allergiásak az articsókák és a hozzájuk kapcsolódó fajok növényi összetevőire. Az articsókák allergiás reakcióinak legnagyobb kockázatával járó emberek azok, akik allergiásak az Asteraceae és Compositae családokban lévő növényekre, beleértve a parlagfű, az arnika, a krizantém, a körömvirág és a margaréta esetében a “Gyógynövények, gyógyulási gyógyszerek” című könyv szerint.

Allergia tünetei

Az articsóka elleni allergiás reakció gyakori tünetei közé tartozik a bőrkiütés, csalánkiütés, súlyos viszketés, a száj és torok körüli duzzanat, légzési nehézségek és nyelési nehézségek. A súlyos allergiás reakció orvosi vészhelyzetbe kerülhet, ha anaphylaxist és sokkot okoz, ezért óvatosan vegye figyelembe, ha allergiásodik más növényekre. Az articsóka egyéb lehetséges negatív reakciói, bár nem tekinthetők allergiásnak, tartalmazzák a bélgázt, az hasi fájdalmat és az epeköves tünetek súlyosbodását.