Allergiák sárgarézre

Allergiás bőrreakció vagy kontakt dermatitis lehet a rézzel való érintkezés esetén. A sárgaréz réz és cink ötvözete, de a sárgaréz más fémet is tartalmazhat. A MayoClinic.com szerint a nikkel a leggyakoribb fém, amely allergiás reakciókat okoz. A “Nikkel ezüst sárgaréz” nevű speciális sárgaréz 10-20 százalék nikkelt tartalmaz, a Copper Development Association szerint. A nikkel ezüst sárgaréz ékszereket, hangszereket és számos különböző dísztárgyat használ.

Ok

A MayoClinic.com szerint a fémallergiák téves azonosságot jelentenek. A szervezet immunrendszere tévesen úgy véli, hogy egy olyan fém, mint a nikkel vagy a sárgaréz valami, ami kárt tehet. A nikkelre vagy a nikkelt tartalmazó fémekre – például a rézre – gyakorolt ​​allergiás reakció ismétlődő vagy hosszú ideig tartó expozíció után megnőhet. Az Amerikai Bőrgyógyászati ​​Akadémia több mint 3000 lehetséges allergiás allergiás reakciót állapított meg, köztük olyan fémeket, mint a nikkel és a cink.

Tünetek

Az Országos Egészségügyi Intézetek szerint a fémek, például a sárgaréz expozíció következtében kialakult allergiás tünetek általában az expozíciót követően 24-48 órával késik. A MayoClinic.com arról számol be, hogy a tünetek 12 órán belül előfordulhatnak. A tünetek közé tartozik a viszketés, vörösség, érzékenység, duzzanat és a kitett terület melegsége. Hólyagok és száraz bőrfoltok is előfordulhatnak, és a tünetek 2-4 hétig tarthatnak.

Kezelés

Orvosa kaphat kortikoszteroid krémet a viszketés és duzzanat csökkentésére, beleértve a klobetazolt és a betametazon-dipropionátot. Az orvos szájon át alkalmazandó kortikoszteroidot, például prednizonot írhat elő nagy vagy súlyos bőrkiütés esetén. A MayoClinic.com továbbá ajánlja a nyugtató lotionokat, mint a kalamint, az over-the-counter antihisztaminokat, mint a Benadryl, az Allegra és a Zyrtec, valamint az over-the-counter kortikoszteroid lotionokat. feltétel.

Kapcsolódó allergiák

2010-ben Susan Donaldson James jelentette az ABC News Health számára, hogy a rézeszközök allergiás tüdő- és légúti reakciókhoz társulhatnak. James szerint a kutatók Európában és az Egyesült Államokban vizsgálták a túlérzékenységi tüdőgyulladást, az allergiás állapotot, melyet a zenészek lélegzik a penész és a baktériumok a sárgaréz műszereiben. Dr. Myron Cohen, az Észak-Karolinai Egyetem Infekciós Betegségek Központjának igazgatója elmondta az ABC News-nak, hogy ez egy ritka probléma, és a zenészeknek “csak tisztítani az eszközöket”.