Alternatívák az orvosi labda számára

Az orvosi labda súlyozott golyó a testmozgáshoz. A modern golyók gumiból vagy puha műanyagból készültek, de korábban a bőrből készültek és nemezeltek vagy lószőrrel töltve. Az orvostudományi labdák nagyon sokoldalúak és több emelési és dobási gyakorlathoz használhatók, de lehetnek drágák és nem mindig állnak rendelkezésre. Vannak azonban többféle alternatíva is.

A homokzsákokat fel lehet emelni, eldobni és elkapni, mint egy gyógyszer labdát, azonban a homokzsákok nem ugrálnak, és így nem igazán alkalmasak az orvosi labda slams. Homokzsák készítéséhez helyezzünk 3 és 5 kiló homokot cipzáras műanyag tasakba, majd csuklószalaggal lezárjuk. Töltsön fel néhány ilyen táskát, majd helyezze őket egy zsákba. Csatlakoztassa a zsákot, és megfelelő, állítható alternatívát kínál az orvosi golyóknak.

Ha a szabadban közlekedsz, használhatsz sziklát a homokzsák helyett. Biztonsági okokból soha ne próbálj meg kipróbálni. A legtöbb más orvosi labda gyakorlatokhoz, például a tolózókhoz, ami egyfajta guggolás-prés hibrid, a szikla megfelelő és szabad alternatíva. Válassza ki a rockját a mérete és tömege alapján és az ereje szerint. Vigyázzon, amikor felemeli a sziklát a fejed fölött.

A csengőcsövek gömbölyű súlyok, egyetlen U-alakú fogantyúval. Használhatja a kettlebell helyett orvosi labda számos gyakorlatok, beleértve a mag gyakorlatokat, a felső prések és csavaró toll. Bár a kettlebellok nem alkalmasak a fogási gyakorlatokra, szilárd formájuk azt jelenti, hogy jó a dobás, feltéve, hogy puha felületre, például fűre, szennyeződésre vagy homokra helyeződnek, és távol vannak az emberektől és a tulajdontól.

Saját gyógyszerlabdát készíthet nagyon kevés pénzért, speciális és drága eszközök nélkül. Vegyünk egy régi kosárlabdát és vágjunk bele egy félhold alakú rést. Öntsünk 3 – 5 kilogramm borsó kavicsot vagy homokot a labdába, majd ragasztjuk be a bevágást gumicement segítségével. Állítsa be a felhasznált töltet mennyiségét az Ön igényeinek megfelelően. Erősítse meg a vágást csőszalaggal. Miután a ragasztó be van állítva, gyengesse fel kissé a gömböt, hogy gömbölyű legyen. Annak ellenére, hogy a labda nem fogja túlélni a csapást, ellen kell állnia a leggyakoribb orvosi golyós gyakorlatoknak, amelyek magukban foglalják a dobást, a fogást és az emelést.

homokzsákokkal

Rocks

kettlebell

Házi Gyógyszergolyók