Ayurvédikus kezelés a cellulitisz számára

Az ayurvédikus orvostudomány egy teljesen külföldi koncepciót hozhat fel Önnek, de valójában több ezer éve létezik. Ezt az ősi indiai gyógyszert alternatív terápiaként használják különböző egészségügyi állapotok kezelésére, amelyek magukban foglalják a szexuális egészséget, az érzelmi egészséget és a fizikai egészséget. Természetes fűszernövények és életmódbeli módosítások révén az ayurvédikus gyógyszer megközelíti a narancsbőr kezelését. Beszéljen egészségügyi szolgáltatójával, mielőtt végrehajtaná a táplálkozási vagy a testgyakorlati változásait.

Jellemzők

Az ayurvédikus orvosság egy indiai orvosi gyakorlat, amelyet a modern orvostudományban alternatív terápiaként használnak. Az Országos Kiegészítő és Alternatív Medicina Központ szerint az “ayurvédikus” kifejezés az életet és a tudást jelenti. A kezelés ilyen formája az elme, a test és a szellem egyensúlyát jelenti a betegségek kezelésére és megelőzésére. Az ayurvédikus orvoslás hangsúlyozza a holisztikus gyógyulást masszázs, gyógynövények, táplálkozási változások, olajok, ásványi anyagok és viselkedési változásokon keresztül.

Azonosítás

A cellulóz kis völgyek és dombok a bőrön és leggyakrabban a fenékrészeken, a lábakon, a karokon és a gyomorban. A bőrt az alatta lévő struktúrák tartják kötőszöveti zsinórok segítségével, amelyek különálló zsírsejteket helyeznek a rekeszekbe. Az American Council on Exercise megjegyzi, hogy a férfiak keresztmetszetűek és vízszintes rekeszekkel rendelkeznek, és a nőknél a méhsejt rekeszek vannak a kötőszövetben, ami megkönnyíti a zsírok kitágulását. Amikor a zsírsejtek felhalmozódnak, felfelé irányulnak a kötőszövet ellen, és a narancsbőrrétegként felismert bőröndöt alkotják.

Gyógynövényes kezelés

Az ayurvédikus kezelés a növényi jogorvoslatokra összpontosít, amelyeket megemészthetünk vagy alkalmazhatunk a narancsbőrre. Az ayurvédikus orvosok a Gotu Kola-t, a pitypét, a tejcsontot, a petrezselymet, a jódot és a gyömbért használják a toxinok kiöblítésére, a keringés javítására és a sejtek javítására. A Gotu Kola-t csak olyan pasztaként használják, amelyet közvetlenül a narancsbőrre alkalmaznak, míg a többi gyógynövényt meg lehet fogyasztani, vagy hozzá lehet adni forró vízhez tea készítéséhez. Az Ayurved Health Care szerint a cellulitot a K-vitamin alkalmazásával eltávolíthatja közvetlenül az érintett területekre. Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen gyógynövényt alkalmazna.

Diéta

Az ayurvédikus kezelés egy másik összetevője az étrendi változások. A sült ételek magas zsírtartalmú étele kapha-diéta néven ismert – ez a fajta étrend cellulitot okozhat, és elhízáshoz vezethet. A cél az, hogy enni egy kapha csökkenő étrendet. Kerülje az olívaolajat, sajtot, vajat, sült ételeket, hideg ételeket, hideg italokat és édességeket.

Gyakorlat

A napi testmozgás segít a felesleges testzsír csökkentésében, miközben erősíti az izomszövetet. Ez a megközelítés az ayurvédikus gyógyászatban alkalmazható, és ezt az amerikai Council of Exercise is támogatja. A kardio vagy az aerobic edzés lehetővé teszi a szervezet számára, hogy kalóriát éget, ami zsírégetéshez vezethet. Erős edzésprogramok, mint például a push-up, a guggolás és a tüdő segít megőrizni az izomtömegét, miközben új izomszöveteket képeznek. Az ayurveda gyakorlók javasolhatják a dandayamana dhanurasana, ardha chandrasana, utkatasana és salabhasana jóga jelentkezését.

Az ayurvédikus masszázs növényi olajokat, porokat és kesztyűt használ a cellulitisz csökkentésére. Gharsana és udvartana két különféle masszázs. A Gharsanát selyemkesztyűvel végezzük, hogy javítsuk a keringést és feloldjuk a zsírlerakódásokat. Az Udvartana olyan növényi keveréket használ, amely magába foglalja a különböző porokból készült mandulaolajat, hogy fokozza a bőr szerkezetét, és állítólag csökkenti a cellulitist.

Masszázs