Az alkohol hatása a fehérjeszintézisre

Az alkohol és az izomfejlesztés nem keveredik össze. Az alkohol és kábítószer-oktatás Notre Dame Hivatala szerint az alkohol alapvetően megszüntetheti a tréning, súlyemelés vagy testmozgás során elért bármely élettani előnyöket. A fehérje szintézis az izomépítéshez szükséges folyamat. Az alkohol akadályozhatja ezt a folyamatot, így soha nem érhető el az igazi izomépítő potenciál.

Protein szintézis

Az izomnövekedés eléréséhez pozitív izomfehérje-egyensúlyra van szükség. Ha nem fogyaszt elegendő fehérjét vagy eléggé gyakorol, izomtörése meghaladhatja az izomnövekedést, ami katabolikus állapotot eredményez, amelyben izomszövetet veszít. Az alkohol a szervezetet katabolikus állapotba is hozhatja magas kalóriatartalmának és bomlasztó természetének köszönhetően, amikor normális testi folyamatokról van szó, például a fehérjeszintézisről.

Alkohol

Egy 1991-ben végzett és az Alcohol and Alcoholism című folyóiratban megjelent tanulmány, amely szerint az alkoholfogyasztás krónikus bevitele fehérjeszintézist eredményezett, sok esetben myopathiát okozott. A myopathia olyan állapot, amelyben az izomrostok nem működnek megfelelően, ami izomgyengeséget vagy mozgásvesztést okoz. Ez a tanulmány az alkohol hosszú távú felhasználására összpontosított, de a rövid távú használat szintén gátolja a fehérje szintézisét annak teljes potenciáljában. Notre Dame szerint az alkohol dehidratálja magát, és lelassítja a szervezet testképességét egy edzés után.

hormonok

A fehérje szintézisének nagy része számos hormont vesz fel az izomépítő folyamatban, nevezetesen a tesztoszteron és az emberi növekedési hormon. Notre Dame szerint az alkohol befolyásolja mindkét hormon felszabadulását. Az alkoholfogyasztás 70% -kal csökkenti a HGH szekrécióját. Az alkoholfogyasztás azt is okozza a májban, hogy olyan anyagokat bocsásson ki, amelyek gyakorlatilag megszüntetik a tesztoszteron hatását a szervezetben. Az eredmény egy olyan környezet, amely nem alkalmas az izomnövekedésre.

Időzítés

A mérsékelt alkoholfogyasztás általánosan biztonságosnak és a szív egészségét szolgálja, de ez nem így van, amikor az izomnövekedésre. Az időzítés, amelyben italokat alkoholt egy edzés után, döntő fontosságú. Egy 2001-es jelentés szerint, amely a “Sport Nutrition and Exercise Metabolism” nemzetközi kiadványában megjelent, “a fehérje-anyagcsere és szintézis az edzés után 24-48 órával jelentkezik. Így az alkoholfogyasztás az adott időkereten belül potenciálisan gátolhatja a szervezet azon képességét, hogy izomot építsen a maximális képességeihez.