Az arnold schwarzenegger diétáról a testépítő korszakokban

Arnold Schwarzenegger ihlette sok embert a testépítés korában. Arnold egyszerű táplálkozási technikákat és testépítő súlyemelést alkalmazott, hogy lenyűgöző fizikumát elérje. Beleértve néhány étkezési tippjeit is segíthet elérni a fitness célokat és hozzáadhatja a sovány izomtömeget a kerethez.

Történelem

Sokan megváltoztak a dolgok, beleértve az emelési technikákat és a táplálkozási információkat, mivel Arnold korában a testépítésben. Arnold Schwarzenegger szerint a testépítők az 1970-es években nagy mennyiségű tejterméket, húsokat és egész tojást fogyasztottak. Most a testépítők arra törekszenek, hogy nehezebbek legyenek, és kivágják sok magas zsírtartalmú ételüket az étrendjükből, hogy csökkentsék a testzsírt. Ma a testépítők fogyasztják a tojásfehérjét, a csirkét és a tonhant, hogy elérjék a fehérje szükségleteit. A sporttáplálkozás is fejlődött, és számos testépítőt arra késztettek, hogy kiegészítőket, például kreatint, aminosavakat és tejsavóproteint hozzanak létre, hogy elérjék a fitness céljaikat.

Egyél sok apró étkezést

Arnold volt az a javaslat, aki sok kis, magas fehérjetartalmú ételt evett a nap folyamán. Azt javasolta, hogy étkezésenként 30-50 gramm fehérjét fogyasszon étkezésenként, mondja a Bodybuildingco.com. A fehérjét az izom építőköveinek tekintik, segíti a sovány izomtömeg építését és karbantartását. Továbbá a fehérje növeli az anyagcserét és megtartja az étkezés közti elégetést.

Élelmiszerválasztás

Arnold diéta egészben gazdag volt, és a lehető legkevesebb feldolgozott élelmiszert tartalmazta. Elismerte, hogy a természet tudta, hogyan kell az ételeket jobban megemészteni, mint a tudósok, mondja a HowToBeFit.com. Szintén Arnold nem ellenezte a szénhidrátokat, naponta 60-100 gramm szénhidrátot fogyasztva.

Hatás

A táplálkozás drámai hatással van egy testépítő fizikumára. Az ömlesztési fázis nagy kalóriatartalmú étrendből áll, súlyos súlyokat emel és nagy mennyiségű izomtömeget nyer. A vágási fázis magában foglalja a lecsökkentést, az alacsony kalóriatartalmú étrendben való részvételt és a könnyebb súlyok emelését több ismétléshez. Arnold egész év alatt jobban illett a diétájához, hogy elkerülje a zsírok megszerzését vagy az izom elvesztését. Forduljon orvoshoz, mielőtt elkötelezné a testépítő étrendet.