Banaba levél fogyásért

Bár a nyugati világban viszonylag új, a banaba levél népi gyógymódként szolgál a cukorbetegség kezelésére a Fülöp-szigeteken évek óta. Fõleg Kínában és a Fülöp-szigeteken nõtt, a banaba levél a közelmúltban figyelmet szentelt a nyugatnak a vércukorszint csökkentésére.

Vércukor, inzulin és testsúlygyarapodás

A Micro Nutra Health Journal szerint egy általános állapot az inzulinrezisztencia néven fontos szerepet játszik az elhízásban. A vércukorszint vagy a vércukorszint a hasnyálmirigyet inzulint okozza. Amikor a vércukorszint emelkedik – például a kenyér és a cukros ételek fogyasztása révén – a hasnyálmirigy inzulint túlterheli a szervezetbe. Az a hatás, hogy túl sok inzulin van a véráramba hosszabb ideig, káros lehet a szervezetre és hozzájárul a cukorbetegség kialakulásához. A leggyakoribb mellékhatás azonban a súlygyarapodás vagy az elhízás. Amikor a vércukorszint emelkedik, ez a glükóz zsírként tárolódik. Ezért a vércukorszint csökkentése közvetlen hatással van a testsúlycsökkentésre.

Banaba hatása a vércukorra

A Banaba levél olyan összetevőt tartalmaz, amelyet koroszolsavnak neveznek, amelyről kimutatták, hogy hatással van a hasnyálmirigy inzulin termelésének csökkentésére. A banaba levél másik fontos összetevője a csersav. Egy 2005-ös “Tanninsav serkenti a glükóz transzportot és gátolja az adipocita differenciálódását a 3T3-L1 sejtekben”, azt a következtetést vonták le, hogy a banaba levélben található csersav sav használható a 2-es típusú cukorbetegséggel kapcsolatos elhízáshoz.

Elhízásellenes tevékenység

Egy 1999-es tokiói vizsgálatban az egerek, amelyeknek banaba kivonatot kapott, alacsonyabb cellulózt, testtömeg-növekedést és szöveti súlyt eredményeztek. Ezek az egerek a máj lipidtartalmának 65% -os csökkenését mutatták, ami a trigliceridek csökkenésének volt köszönhető. Az alacsony májkárosodású lipidek súlycsökkenéshez kapcsolódnak. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy a banaba levél előnyös hatással volt az elhízott egerekre.

Adagolás

Mivel a banaba növények nem növekednek a nyugati országokban, a banaba leveleket kiegészítő formában kell venni. A Micro Nutra Health Journal szerint a 8 mg-tól 48 mg napi banaba levél adagolása jelentős mértékű fogyást eredményezhet a vércukorszint mérséklésével.

Dr. Ray Sahelian szerint nem határozták meg, hogy a banaba levél kiegészítők kölcsönhatásba léphetnek a 2-es típusú cukorbetegségben szedett orális gyógyszerekkel. Azok, akik cukorbetegségben szenvednek, megbeszélik az orvosával a banaba levél szedését, hogy megnézzék, helyes-e az állapotuk.

elővigyázat