Basszus halászati ​​tipp a reggeli halászathoz

A basszust megtalálják édesvízi tavakban, folyókban és folyókban Észak-Amerikában, és ismertek agresszív támadásukról a horogról, izgalmas harcról és ugrásról a vízről. Az élőhely és a szórakoztató halászati ​​élmény kombinációja a basszus egyik legigényesebb halfajtája. Számos technikát használhatsz a nap bármely részében, de a termelési idő kora reggel.

A június végétől szeptember elejéig tartó nyári hónapok hagyományosan nagy kihívást jelentenek a basszushalászat számára. A basszusgátlók általában elkerülik, hogy a víz meghaladja a 80 Celsius fokot, ami megnehezíti a helymeghatározást. De a kora reggeli órákban a basszus a parthoz közeledik a sekély vízbe. David Moeller, az Iowa Természettudományi Tanszék halászati ​​felügyelője szerint a kora reggeli part menti sekély vizeken halászik, ahogy a basszus táplálkozik.

A napfelkeltét első órája alatt az alacsony fényviszonyok miatt a basszus a csatornahalakat keresi a felső vízen. A csalétek a korai reggeli órákban aktívan mozognak a felső vízen, és a basszus a gyenge fényt használja, hogy csapdába ejtse a csalit. Használja ki ezt az etetési ciklust olyan felsõ vizes csalik használatával, amelyek nagy mennyiségû vizet takarnak. Ellis Kirby a The Ultimate Bass Fishing forráskalauz honlapján javasolhatja topwater csalik használatát, mint a spinnerbaits és a lipless crankbaits.

A basszus természetesen vonzza a víz alatti struktúrát, például az elsüllyedt fákat, a kefét vagy más struktúrákat, mert a szerkezet tipikusan csalétkákat tartalmaz. A korai reggel folyamán előnyös lehet a szerkezet használata. Használjon műanyag fémet, és lassan fújja a csalit a szerkezet körül, hogy meghódítsa a közeli basszust. Fókuszálj a csali mélységének megváltoztatására, amíg megtalálod a megfelelő mélységet, ahol a basszust felfüggesztették. A crankbait is átkapcsolhat, ha a műanyag féreg nem okoz harapást.

A basszus halászata a reggel sötétjében nagyszerű fogást eredményez. De tartsd körül, amíg a nap fel nem emelkedik. A basszus látható a vízből a Skipper Mark szerint, a World Fishing Network-hez írva. Mint a sötétben való halászathoz, helyezz el magadat a víz alá süllyedt fák közelében, ahogy a basszus összegyűlik a hűvösebb vizekben, amit ez az árnyék biztosít, és jó reggeli takarmányt keresnek.

Sekély nyár folyamán

Topwater Baits

Keresse meg a fedelet

Íme a Nap