Benzoil-peroxid 2,5 gél és pattanás

A 2,5% -os benzoil-peroxid egyike a legelterjedtebb gyógyszereknek az akne kezelésére. A benzoil-peroxid vagy a BP az aktív összetevő a túlzott ellenállású gélekben, beleértve a Solvere Acne Clearing gélt, Clearogen Acne gélt és számos általános márkát. A BP úgy működik, hogy megöli a P. acnes-t, a sérüléseket okozó baktériumokat. Míg 2,5 százalék a legalacsonyabb BP-dózis, ez a legkevesebb mellékhatást okozza, mint például a szárítás és az irritáció.

Hogyan kell használni

A benzoil-peroxidot enyhe vagy mérsékelt pattanások kezelésére alkalmazzák. Amikor először 2,5 százalékos BP-t kezdesz használni, akkor naponta csak egyszer kell alkalmazni, hogy lássa, vajon a bőröd reakcióban van-e. A gyógyszer alkalmazása után hagyja abszorbeálni önmagában anélkül, hogy dörzsöli be. Mindig hagyja teljesen megszáradni, mielőtt nedvesítőszert adna, és ne mossa le a bőréről.

Előnyök

A Jeffrey Weinberg Journal of Drugs in Dermatology című kiadványában megjelent 2006-os tanulmány szerint a BP több mint öt évtizede a legfontosabb gyógyszerek közé tartozik. Az antibiotikumokkal ellentétben, melyeket a bőrgyógyászok írnak le olyan betegeknek, akinek a pattanása nem reagál más kezelésekre, a BP közvetlen mérgező hatással van a baktériumokra. A BP oxigént termel, ami lehetetlenné teszi a P. acnes számára, hogy túlélje a bőrt. Továbbá a test nem mutat ellenállást a BP-nek.

erősségek

Csak egy szignifikáns különbség van a benzoil-peroxid három erőssége között, amelyek 2,5, 5 és 10 százalék. A legenyhébb készítmény 2,5%. Ez az az összeg, amelyet a szakértők, köztük a Mayo Klinika javasol. Daniel Kern az Acne.org szerint 5 százalékos és 10 százalékos BP gél tovább szárítható. Ha 2,5 százalékos benzoil-peroxidot használt, és négy-hat hét elteltével nem észlelt javulást, fontolja meg az 5 százalékos BP gél kipróbálását.

Mellékhatások

A legtöbb ember használhatja a BP gélt biztonságosan és mellékhatások nélkül. A leggyakoribb reakciók a bőr kiszáradása vagy letörlése, bizsergés vagy szúrás. Ha súlyos mellékhatásokat észlel, beleértve az égést, hólyagot, viszketést, kiütést vagy duzzanatot, forduljon orvosához.

figyelmeztetések

A MedlinePlus szerint a benzoil-peroxid használata esetén kerülje az olyan ismert irritáló szereket, mint a koptató tisztítószerek, az alkoholtartalmú termékek, a kiszáradás és a közvetlen napsugárzás. Az orvos irányítása alatt csak más bőrbetegségeket alkalmazzon. A 12 évesnél fiatalabb gyermekek csak 2,5% BP-t használhatnak orvos utasításai szerint.