Borjú görcsök futás közben vagy kerékpározás közben

Bár a 65 évnél idősebbek és a túlsúlyosak vagy betegek a leginkább fogékonyak a borjaknál a görcsöknél a gyakorlás során, bárki megtörténhet. A borjú görcsök a kerékpározás vagy a futás közben fájdalmasak és gyengeségesek lehetnek, ami megnehezíti a gyakorlását. A borjúgörcsök megfelelő kezelése érdekében fontos megérteni, hogy mi okozza őket, és hogyan lehet őket megelőzni.

Az izomgörcs olyan hirtelen és intenzív összehúzódás vagy görcs, amely minden izomcsoportban kialakulhat, beleértve a borjakat is. A borjú izom különösen érzékeny, mert két ízületet nyújt. Az izomszövet kemény és ropogós, és néha még a bőr felületén is látható. A görcs az egész vagy csak egy része az izom, tartós bárhol néhány másodpercig több mint 15 percig.

Borjú görcsök alakulhatnak ki, ha túlzottan izomtatják a lábizmokat, és túlzott kerékpározás vagy futás közben fáradnak. Ez akkor is előfordulhat, ha hirtelen hirtelen mozdulatokkal húzza meg a borjú izmokat, vagy nem megfelelően előkészíti testét testmozgásra. Ezenkívül a borjú görcsök akkor is előfordulhatnak, ha dehidrált állapotban vannak, különösen akkor, ha futás vagy kerékpározás meleg időben. Néhány mögöttes egészségügyi állapot, mint például az idegek összenyomódása, a vese rendellenességek és az ásványi károsodások felelősek lehetnek a testmozgással összefüggő borjúgörcsökért is.

Azonnal hagyja abba a kerékpározást vagy a futást, ha borjú görcsöt alakít ki. Óvatosan nyújtsd ki a lábat és masszírozzuk a borjút, tartsuk az izomot feszített helyzetben, amíg a görcs el nem múlik. Alkalmazzon fűtött padot vagy hideg összenyomódást a görcsös izomra, hogy megkönnyítse a fájdalmat és a feszültséget. Ön is fürödni forró vízben, hogy szabaduljon fel az izmok és görcsök kezelésére.

Annak érdekében, hogy megakadályozza a borjakat a kocogás vagy a kerékpározás közben, győződjön meg róla, hogy felmelegíti az izmokat a testmozgás előtt. Fusson a helyén, vagy vigye egy gyors séta körülbelül öt percig, mielőtt a gyakorlat rutin. A borjú izmait is előre húzhatja, és mindkét kezét egy falhoz rögzítheti, és egy lábat helyez el a másik előtt. Nyomja vissza a hátsó sarok a padlóba, és tartsa a feszességet körülbelül 30 másodpercig. Ezenkívül sok vizet inni, edzés előtt és után, hogy elkerülje a kiszáradást.

Az izomgörcsök meghatározása

A görcsök okai

Kezelések görcsökhöz

Cramp megelőzése