Bulgur vs. búzacsíra

Nagyobb mennyiségű búzát adhat a diétájához, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az étkezési tervet kenyérrel vagy tésztával tölti. A búzacsíra, a búzaszem mag belső része, a bulgur, a föld és a parboiled teljes búza részecskék nyers ízűek, jó szerkezetűek és sok tápláló hatással rendelkeznek.

A búzacsíra és a bulgur búza hasonló kalóriákhoz hasonlóan: 207 kalória, 239 kalória / 1 csésze adagonként. Ezek az élelmiszerek azonban nagymértékben különböznek a zsírtartalomtól. A búzacsíra egy adagja 5,6 g zsírt tartalmaz, amelyek többnyire többszörösen telítetlen zsírból állnak, míg a bulgurz búzadara kevesebb mint 1 g zsírt biztosít. A búzacsíra, mint a búzacsíra, a bulgur búza zsírja elsősorban többszörösen telítetlen zsír.

Bulgur búza lényegesen több szénhidrátot tartalmaz, mint a búzacsíra. A bulgurus 1/2-es csészénye 53,1 g szénhidrátot tartalmaz, a búzacsíra ugyanolyan nagyságú része 29,8 gramm. Az étkezési terve napi 225 g-ról 325 g-ra van szüksége, növelheti a szénhidrátot, ha enni ezeket az ételeket, ha olyan zöldségeket ad hozzá, amelyek szénhidrátot, például kukoricát, burgonyát, céklát és sárgarépát tartalmaznak. Mind a búzacsíra, mind az bulgur jó rostforrás, amely egyenként 7,6 g-ot és 12,8 g-ot tartalmaz. Napi 22 g-ot kell fogyasztania 34 g rostba.

A búzacsíra vagy bulgur étkezés jó vegetáriánus fehérje forrását biztosítja. A búzacsíra egy adagja 13,3 g fehérjét tartalmaz, míg egy bulgur adag 8,6 g-ot tartalmaz. Ha vegetáriánus, növelje a fehérje mennyiségét, hozzáadva babhoz vagy diófélékhez ezeket az ételeket, a húsevők hozzáadhatnak baromfit vagy tenger gyümölcseit. Naponta 50 g-ot és 175 g fehérjét kell fogyasztania.

A búzacsíra adagja 7,6 mg mangánt tartalmaz, egy bulgur adag 2,1 mg ásványi anyagot tartalmaz. A táplálékban napi 1,8 mg és 2,3 mg mangánt kell használni, hogy egészséges legyen az agyad és az ideged, ezért a gabonafélék fogyasztása jó választás a napi mangán igényeinek kielégítésére.

Beszéljen bele bulgur vagy búzacsíra étrendjében a tiamin bevitelének növeléséhez. A búzacsíra 1 mg tiamint tartalmaz adagonként, összehasonlítva a bulgusz adagjában lévő 0,2 mg-mal. Sem a mennyiség sem tűnik túl nagynak, de a szervezet csak napi 1,1-1,2 mg-ot igényel. A búzacsíra fogyasztása jobb választás, ha a tiaminban viszonylag alacsony diétát fogyaszt, de mindkettő biztosítja ezt a vitamint.

A B-6-vitamin előnyeit az idegei számára nyújtja, és 0,7 mg-ot búzacsíra-adagban és 0,2 mg bulgurban. Minden nap 1,3 mg B-6 vitamint fogyasztanak. Amellett, hogy befolyásolja az idegek egészségét, segít a szervezetnek felszívni a B-12 vitamint.

Kalóriák és zsír

Szénhidrátok és rostok

Fehérje

Mangán

A tiamin

B-6-vitamin