Csökkentheti a nátriumot joghurttal?

Noha sok tejtermék alacsony nátriumtartalmú étrenden van, a joghurtot természetesen alacsony nátriumszintje és magas káliumszintje miatt ösztönzik. A joghurtban előforduló kálium valójában segíthet a nátrium feleslegének elvékonyodásában. A joghurt probiotikumok, hasznos baktériumok forrása, amelyek újrahasznosíthatják az emésztőrendszerüket az emésztés elősegítésére és az immunrendszer erősítésére. Egy könnyű étkezés az on-the-go, a joghurt egy alacsony kalóriatartalmú, nagy fehérje forrás kalcium és a D-vitamin.

Egyél egy kis adag alacsony zsírtartalmú, alacsony nátrium-joghurtot. A nátrium bevitelének egyik legfontosabb oka a vérnyomás csökkentése, csökkentve a szívbetegség kockázatát. Az USA Food and Drug Administration szerint a káliummal gazdag ételek “a só hatását a vérnyomásra sújtják”, és elősegíthetik a vesekövek megelőzését is, ami akkor fordulhat elő, ha túl sok kalcium van. Habár káliumot kaphat a táplálékkiegészítőktől, a szervezet teljes mértékben felszívja a teljes ételből, mint például a joghurtból.

Helyettesítő alacsony nátriumú joghurt magas nátrium tejtermékek, mint például író és túró. A joghurt krémes és enyhén savanyú ízű, így helyettesíti az írót a sütés receptjeiben. Joghurt gyümölcsökkel vagy granulával alacsonyabb a nátriumban és jobb választék, mint a túró és a gyümölcs.

Olvassa el a táplálkozási címkét a joghurton. Nem minden yoghurt keletkezik egyenlően – sokan hozzáadtak olyan cukrokat vagy ízeket, amelyek növelhetik a nátriumtartalmat. Ha szereted a gyümölcsedet a joghurtodban, vásárolj egyszerű joghurtot, és adj hozzá saját friss gyümölcsödet.