Diétát a cukorbetegek számára a fehérje a vizeletben

Mintha a vércukorszint kezelése nem volt elég kemény, akkor is aggódnia kell, hogy a cukorbetegség hogyan befolyásolja a szervezet más részeit, például a vesét. A vesék felelősek azért, hogy a vérből, beleértve a cukrot is, hulladékot kiszűrjenek, és keményebben kell dolgozniuk, ha a vércukorszintek magasak, ami károsíthatja a vesét, és proteinuria vagy fehérje a vizeletben. A vércukorszint szabályozásának elsajátítása az első lépés a fehérje veszteségének megelőzésében a vizeletben, ami egészséges, szénhidrát-szabályozott étrendet jelent. Beszélje meg kezelőorvosával, hogy beszéljen az Ön speciális étrendi igényeiről.

Diabétesz Diét alapjai

A cukorbetegség étrendje hasonlít a szív egészségére, a testsúlycsökkentésre és a rák megelőzésére ajánlott étrendre, és ez egy egészséges táplálék, amely a különböző táplálékban gazdag ételeket tartalmazza az összes élelmiszercsoportból. Vannak azonban olyan étrendi irányelvek, amelyeknek a cukorbetegeknek kell követniük a vércukorszint ellenőrzését. Az egyik az, hogy fontos, hogy a cukorbetegek minden nap ugyanabban az időben rendszeresen étkezzenek és rágcsáljanak. Az is fontos, hogy minden étkezés és snack napról napra ugyanolyan mennyiségű ételt tartalmazzon. A vércukorszint szabályozásához fontos a szénhidrátok, a fehérje és a zsír bevitelének kiegyensúlyozása is.

A szénhidrogének ellenőrzése

A szénhidrátok nagyobb hatást gyakorolnak a vércukorra, mint a fehérjék vagy a zsírok, így az étkezés során és az étkezés során felhasznált mennyiség ellenőrzése segít a jobb vércukorszint szabályozásában. A szénhidrátok közé tartoznak a szemek, a keményítőtartalmú zöldségek, mint a borsó vagy a burgonya, a gyümölcs, a tej, a joghurt és a bab. Az orvos vagy a dietetikus határozza meg az étkezéskor felszolgált szénhidrát mennyiségét és táplálékát. A legtöbb cukorbetegség étrendje 45-60 gramm szénhidrát, étkezésenként 0-30 gramm. Az élelmiszercímkék olvasása segíthet a szénhidrátok számának csökkentésében. Általában egy szelet kenyér, egy apró gyümölcs, egy fél csésze borsó vagy bab vagy egy csésze tej 15 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Minta étkezés

Egy egészséges étkezési terv, amely segít a vércukorszint szabályozásában, hogy megakadályozza a fehérje a vizeletben, három ételt és egy snacket tartalmazzon. A 45 grammos reggeli tartalmazhat két szelet egész búzasüteményt, egy szelet alacsony zsírtartalmú sajtot és egy kis narancsot. Az egészséges ebéd lehetőség két csésze kevert zöldséget tartalmazhat, 1 csésze csicseriborsóval, 1/4 csésze mazsolával, dióval és pulyka olajjal és ecettel tele, és egy 6 uncia süteményt tartalmazó cukormentes joghurtot tartalmaz. A vacsorához egy 45 grammos szénhús étkezés tartalmazhat egy sovány hamburgert egy egész búzakorommal, 1/2 csésze pirított vörös burgonyával és párolt brokkolival. A 15 grammos snack tartalmazhat egy kis almát mogyoróvajjal.

Meg kell figyelni a fehérjét

A szénhidrátszámláláson kívül egyes orvosok javasolhatják, hogy korlátozza fehérje mennyiségét az étrendben, ha fehérje van a vizeletben. A magas fehérjebevitel növeli a vesefunkciót, és a bevitel korlátozása megőrzi a veseműködést. Kezelőorvosa meghatározza a szükséges fehérjék mennyiségét minden nap, de 40-60 gramm tartományba eshet. A fehérje élelmiszerforrásai közé tartozik a hús, a baromfi, a tenger gyümölcsei, a tej, a gabonafélék és a zöldségek. Általában 1 csésze tejet tartalmaz 8 gramm fehérje, 1 uncia hús, baromfi vagy hal 7 gramm, 1/2 csésze bab 7 gramm, és 1/2 csésze főtt zöldség 2 gramm.