Étrend egy 56 éves

Ahogy öregsz, teste változik az étkezési és táplálkozási igényeivel együtt. A tapasztalt változásokat nagymértékben befolyásolja örökletes tényezők és betegségek. A táplálék megváltoztatása a szükséges tápanyagok bevitelével csökkentheti bizonyos egészségügyi állapotok, például csontritkulás kialakulásának kockázatát. A Nemzetközi Osteoporosis Alapítvány szerint az osteoporosis körülbelül 75 millió embert érint Japánban, Európában és az Egyesült Államokban.

Kalcium

A legtöbb ember 18 és 25 éves kor között érte el a csúcscsonttömegét. A New York-i State Department of Health szerint, ha a kalciumbevitel túl alacsony, a szervezet elkezdi kivonni a csontjaiban tárolt kalciumot, ami csontritkuláshoz vezethet. Ezenkívül a kalcium segít a véralvadásban. Az 50 év feletti férfiak és nők javasolt napi kalciumbevitele 1 200 mg. A sajt, a joghurt, a tej és a kalciummal erősített gabona jó forrás a kalcium.

Fehérje

A fehérje elengedhetetlen az izmok építéséhez és fenntartásához, korától függetlenül. Ha azonban eléri az 50-es évet, az izom romlása megkezdődik. Az Orvosi Hírek szerint a diéták, amelyek elegendő mennyiségű fehérje gazdag ételeket tartalmaznak, mint a dió, a tej, a csirke, a sertéshús és a marhahús, lassíthatja az izmok romlását. A napi ajánlott fehérjefogyasztás 56 éves férfiak esetében 56 g és 46 g az azonos korú nők számára.

Rost

A krónikus székrekedés gyakori az idősebb felnőttek körében. A krónikus székrekedés számos olyan tényező eredménye, mint a csökkent folyadék- és szálas bevitel, csökkent aktivitás és gyógyszerek. Az étrendi rostban gazdag táplálkozás megakadályozhatja vagy csökkentheti a székrekedés gyakoriságát. A székrekedés enyhítésén túl a magas rosttartalmú diéta számos előnnyel jár, mint például a vér koleszterinszintjének csökkentése, a bél egészségének fenntartása, a vércukorszint szabályozása és a fogyás segítése. A MayoClinic.com kijelenti, hogy az 51 évesnél idősebb hímekre ajánlott napi száloptimum 30 g és 21 g az 51 évnél idősebb nők számára. A magas rosttartalmú élelmiszerek forrása a zöldség, a diófélék, a teljes kiőrlésű termékek és a gyümölcsök.

Kalóriabevitel

A National Institute of Aging szerint a tevékenység szintje határozza meg az étkezés mennyiségét. Például az 50 évesnél idősebb nők, akik aktív életmódot élnek, 2000 és 2200 kalóriát kell fogyasztaniuk. Az 50 év feletti férfiaknak aktívaknak kell lenniük 2400 és 2800 kalória között. A kalóriák szükségesek az energiatermeléshez, és amikor a szervezet több kalóriát fogyaszt, mint amennyit használ, súlygyarapodáshoz vezethet.

figyelmeztetések

A Discovery Health kimutatja, hogy túl sok szál gáz, puffadás, hasi görcsök és hasmenés okozhat. Ezenkívül a túlzott szálbevitel akadályozhatja az ásványi abszorpciót. Mindig ellenőrizze orvosával, mielőtt bármilyen étrendi változást el tudna végezni.