Források és fájdalomcsillapítás

A forralás fájdalmas duzzanat, amely a bőre alatt növekszik. Sok esetben otthoni kezeléseket, vagy akár alternatív gyógymódokat is alkalmazhat a forralások kezelésére, de néha olyan fájdalmasak vagy súlyosak, hogy bizonyos kongresszusi orvosi kezeléseknek meg kell, hogy történjenek. Mielőtt megkísérli enyhíteni a főzési fájdalmat otthon, konzultáljon orvosával a megfelelő diagnózisról és a biztonságos, de hatékony kezelési lehetőségekről.

Azonosítás

A színek tipikusan duzzadt vörös dudorok, amelyek nagy pattanásokhoz hasonlítanak. A csíkok akkor fordulnak elő, ha a szőrtüsző fertőződik és túladagolást okoz. A csecsemők leggyakrabban előfordulnak a hónaljban, az ágyékban és a nyakán, vagy a fenekein, a combján vagy az arcán. A színek rendkívül fájdalmasak lehetnek, attól függően, hogy milyen helyük és méretük van. Néhány ponton, általában két héten belül, a forralás jellemzően megszakad, és a gőz kiürül.

típusai

A fő forrása négy fő típus, ezek közül a leggyakoribbak furuncles vagy carbuncles. A bőrtéglák és a szénhidrátok baktériumok fertőzéséből erednek, általában a Streptococcus pyogenes vagy Staphylococcus aureus baktériumok miatt. Ha van egy fürtje furuncle boils, ez az úgynevezett carbuncle. Egy másik típusú forralás úgynevezett pilonidális ciszta, amely magában foglalja a tályog a fenék. Más típusok közé tartoznak a cisztás akne, amely a leggyakoribb a tinédzserek miatt fertőzött és blokkolt olajcsatornák és hidradenitis suppurativa, amely ritkán fordul elő tályogcsomókban az ágyékban és hónaljban.

Megelőzés / Solution

Az egyik leggyakoribb kezelés, hogy enyhítse a fájdalmat a forraltak láncing és a tályog kiürítése. Ez a kezelés magába foglalja a forrázás csúcsát, és a gödröt leöblítik, de általában nagy, tartós vagy súlyos forrásokra van fenntartva. A fájdalom enyhítésére és a fertőzés felszámolására orvosának esetleg előfordulhat, hogy megtartja a gázt a lángolt forralás felett, és antibiotikumot szed, Ha cukorbetegségben, elnyomott immunrendszerben vagy krónikusan felforrósodott hajlamban van, előfordulhat, hogy megelőző intézkedéseket kell tennie is. Az ismétlődő forralások elkerülése érdekében ne szorosan illeszkedő ruházatot, tartsa tisztán a bőrt és használjon antibakteriális szappant, és alaposan tisztítsa vagy kezelje a vágásokat, kaparókat vagy kisebb sérüléseket. A gyakori kézi mosás és egyéb általános higiéniai gyakorlatok csökkenthetik az esetleges bakteriális fertőzés megkötésének vagy elterjedésének esélyét.

szempontok

Sok esetben otthoni kórokozókra gondoskodhat. Az otthoni gyógyszerek forrása általában az, hogy az érintett területet 3-4-szer naponta 3-4 alkalommal melegítik kb. 20 percig. A forralást és a körülötte levő területet naponta legalább kétszer antibakteriális szappannal tisztítva, és egy kötéssel lefedve is elősegítheti a forralás meggyógyítását. Ezek a gyakorlatok ösztönözhetik a forralást, hogy “jöjjön a fejükbe”, és elkezd csírázni. Továbbra is tisztítsa meg a forralást, majd kb. Három nappal melegedjen fel rajta, miután elkezdett lefolyni. Kipróbálhatja az alternatív gyógymódokat a forralás kezelésére, például a teafaolaj alkalmazásával. Teafaolaj segíthet a fájdalom enyhítésében, a gyógyulás elősegítésében és a bakteriális fertőzés elleni küzdelemben. Ne próbáljon otthoni vagy alternatív gyógymódot kezelni, mielőtt az orvosával megbeszélné őket.

Figyelem

Ne próbáljon forralni önmagában, ha súlyos fájdalma van, láz, piros csíkok keletkeznek a forralástól, cukorbetegségtől vagy többszörös forralástól. Akkor is meg kell jelennie orvosával, ha a forralás nem oldódik meg két héten belül, vagy nem sikerül jobban megérkeznie egy héten át tartó otthoni kezelés után. A ping-pong labdához képest tovább növekvő és az anus mellé, a gerincéhez vagy az arcához közel álló forralókat egy egészségügyi szakembernek kell kezelnie, Ha a forralás fokozatosan rosszabbá vagy fájdalmasabbá válik, vagy ha a A forralás megtagadja az elvezetést, látnia kell orvosát. Ritka esetekben a forralás szepszishez vezethet, amikor a bakteriális fertőzés terjed a forrásból a véráramba, ami vérmérgezést okoz. Más esetekben a forralás a Staphylococcus aureus, a meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus (MRSA) néven ismert gyógyszerrezisztens bakteriális törzset vonhatja maga után.