Gyermek fut egy láz, miközben egy antibiotikum

Az antibiotikumok erős gyógyszerek, amelyeket a bakteriális fertőzések okozta betegségek kezelésére használnak. A gyermekek egyik leggyakoribb bakteriális fertőzése a strep torok, a bőrfertőzések és a fülfertőzések. Ha gyermekének bakteriális fertőzése miatt láz van, akkor az antibiotikumok általában segítik a lázat néhány nap alatt leengedni. Ha gyermekének antibiotikumot szedve még mindig lázat szed, szükség lehet orvosának.

Vírusos

Mivel az antibiotikumok csak a baktériumok ellen hatékonyak, ha a gyermek lázát vírusfertőzés okozza, például a közönséges hideg vagy az influenza, az antibiotikumok nem fognak megszabadulni a láztól. Ebben az esetben a láz és más kapcsolódó tünetek rendszerint idővel eltűnnek. A vírusfertőzések általában 1-2 hétig tartanak, Ha gyermeke vírusos fertőzéssel rendelkezik, nincs szükség antibiotikum kezelésre. Tény, hogy az antibiotikumot vírusfertőzés alatt antibiotikum-rezisztens baktériumtörzseket hozhat létre. A vírusfertőzés legmegfelelőbb módja a víztelenítés megakadályozása a víz és az elektrolit megfelelő mennyiségének biztosítása révén.

Rossz gyógyszeres kezelés

Ha gyermeke még mindig antibiotikum alatt láz, akkor lehet, mert az orvos a rossz antibiotikumot írta elő. Az antibiotikumok csak bizonyos típusú baktériumokon dolgoznak. Ha a gyermek által szedett antibiotikum nem hatásos a fertőzést okozó baktériumok ellen, vagy ha a baktériumok ellenállnak az antibiotikumokkal szemben, a láz továbbra is fennáll.

Reagálás a gyógyszeres kezelésre

Bizonyos esetekben maga az antibiotikum okozhatja a gyermek lázzal járását. A béta-laktám antibiotikumok, köztük a penicillin, egyes esetekben lázot okoznak. Ha az antibiotikum az oka a láznak, a láznak a gyógyszeres kezelés befejezése után csökkennie kell, gyermekének is lázzal járhat, ha allergiás az antibiotikumra vagy a gyógyszeres összetevőre. Általában az allergiák okozta fevérek azonnal. Ha gyermeke azonnali lázzal rendelkezik az antibiotikum fogyasztása után, forduljon orvosához.

szempontok

Az antibiotikumok általában néhány napot vesz igénybe, hogy elkezdhessenek dolgozni, ezért normális, hogy a láz néhány napig fennmaradjon, még akkor is, ha a megfelelő gyógyszeres kezelés. Ha a láz több napnál hosszabb ideig fennáll, forduljon orvosához az állapot újraértékeléséhez Ha a láz néhány nap múlva csökken, folytassa az antibiotikumot addig, amíg a gyógyszer el nem tűnik. Bár a gyermeke jobban érzi magát, lehet, hogy baktériumok maradnak a szervezetben.