Gyulladáscsökkentő élelmiszerek akne számára

A pattanások a Maryland Egyetem Orvostudományi Központja szerint a leggyakoribb bőrbetegséget az Egyesült Államokban a pattanások, a fehér fejek, a mitesszerek, a bőrdúcok és a bőrpír a legfeljebb 45 millió embernél jelentik. Bár a specifikus ok továbbra is ismeretlen, a felesleges olajpárok halott bőrsejtjei, gyulladás vagy duzzanat kiváltása a bőrön belül. A pozitív higiénés és orvosi kezelések mellett, ha szükséges, a gyulladás csökkentésére irányuló étrend javíthatja a tüneteit.

Az Omega-6 és az omega-3 zsírsavak fontos zsírok. Az amerikaiak általában túl sok omega-6 zsírsavat fogyasztanak, amelyek gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek, és túl kevés olyan omega-3 zsírsav, amelyek csökkenthetik a gyulladást. Bár a kutatás korlátozott, a 2010-ben közzétett “Skin Therapy Letter” jelentés szerint több gyulladáscsökkentő étel fogyasztása elősegítheti a pattanások csökkentését a hormonszintek javításával és a bőr tüszőgyulladásának minimalizálásával. A gyulladást csökkentő egyéb tápanyagok és más aknával kapcsolatos tünetek közé tartoznak az antioxidánsok, mint például a szelén és az E és A vitamin, valamint a fitokémiai anyagok, amelyek természetesen a növényeknél fordulnak elő.

A szelénhiányt a 2008-as “Lipids in Health and Disease” című jelentés szerint a pattanások fokozott kockázatával kapcsolták össze, és a szelén, az E-vitamin és a növényi vegyszerek és az antioxidánsok gazdag zöld teája fokozott bevitele Javuló gyulladásos bőr tünetei vannak egyes emberekben. Nincsenek nagy, publikált tanulmányok bizonyítják, hogy az omega-3 zsírsavak javítják-e az akne tüneteit. Azok az emberek, akik halban gazdag étrendet fogyasztanak – az omega-3 zsírsavak egyik legfontosabb forrása -, valamint a rost és antioxidáns gazdag ételek, például a gyümölcsök és a zöldségek, azonban kevésbé tünetei vannak az akne és egyéb gyulladásos állapotok, például szívbetegség.

A színes gyümölcsök és zöldségek, beleértve a bogyókat, a citrusféléket, a paprikát és a leveles zöldséget, különösen magas antioxidánsok. Az egész szemek, mint például a zab, az árpa, a quinoa, a teljes búza, a barna rizs és a vad rizs gazdag mennyiségű rostot és antioxidánsokat, például szelént tartalmaznak. A fokozott omega-3 zsírsav bevitel érdekében rendszeresen fogyasszon hidegvíz-halat, például lazacot, heringet, makréla és laposhal. Az E-vitaminnal is magasan lévő omega-3-ok növényi forrásai közé tartoznak a lenmag, a lenmagolaj, a dió és a repceolaj.

Nem ismeretes, hogy az ételeket akne okozza. Kevesebb gyulladáscsökkentő étel fogyasztása, és a magas vércukorszintű élelmiszerek korlátozása, amelyek ellensúlyozzák a vércukorszintjét és a hormonszintet, javíthatják a tüneteit. A gyulladáscsökkentő élelmiszerek telített vagy transz-zsírokat tartalmaznak, beleértve a zsíros, vörös és feldolgozott húsokat, a vajat, a margarinát, a sülteket és a feldolgozott ételeket, például a süteményeket és a kereskedelmi módon sütött süteményeket. A glikémiás terhelés csökkentéséhez válasszon a teljes gabonát finomított szemekből, például fehér lisztet, és korlátozza az ételeket és italokat magas hozzáadott cukrok, például cukorka, rendszeres üdítőitalok, zselék, dzsemek, palacsinta szirup, fagylalt, fagyasztott desszertek és sütemények.

elméletek

Kutatás

Hasznos ételek

Foods to Limit