Hasi öv terhesség után

A nő testének számos biomechanikai változása van a terhesség alatt. Ahogy a baba fejlődik, a súlypont a súlygyarapodás miatt elmozdul, az izmok nyúlnak és az izületek lazulnak, hogy felkészüljenek a születésre. Ennek eredményeképp sok nő tapasztalható az ízületi és idegfájdalmakban, különösen az alacsony háton és a csípőn a hasizmok nyújtása miatt. A hasi övek segíthetnek enyhíteni e fájdalom egy részét, miközben a test időt vesz igénybe, hogy visszatérjen a terhességi egészséghez.

Koncepció

A terhesség alatt a kiterjedő hasi terület az izmok nyújtódását okozza, gyakran hozzájárulva az alacsony hátfájáshoz. A születés után ezek az izmok időbe telnek, és a munka visszatér a normális szintre. A hasi övek terhesség utáni fogamzásgátló mechanizmusa az, hogy extra támogatást nyújtanak a törzs számára, hogy segítsék az izmok munkáját az enyhülő hátfájás egy részének enyhítésében.

típusai

A hasi övek különböző stílusokban és méretben érkeznek, hogy illeszkedjenek az összes testtípushoz. A legtöbbet könnyű beállítani és eltávolítani tépőzárral vagy bepattanással. Könnyű, spandex vagy nejlon anyagból készülnek. Az övek csak a hasi részre vagy mind a törzsre, mind a csípőre terjedhetnek ki. Egy népszerű márka, a Medela, csak a törzsre terjed ki, míg a Design Veronique mindkettőt lefedi.

Előnyök

Nem csak a szülés utáni segédszalagok segítik elő az alsó hátfájás csökkentését a stressz csökkentésével és a medencefenék izomzatának stabilitásához, hanem a C-szakaszból való kilábalást is elősegíthetik a behatolás körüli területet az azonnali hat-nyolc hét alatt Inaktivitás. Ez lehetővé teszi, hogy a gerinc visszatérjen a megfelelő terhességi összehangoláshoz. A hasfal további támogatása segít megvédeni a belső szerveket.

szempontok

Míg a hasi övek támogatják az izomrendszert a születés után, a hasizmok még mindig meg kell dolgozniuk a törzs támogatása nélkül. Ezen övek tartós használata megakadályozza, hogy az abdominális szerek erősödjenek a szokásos napi tevékenység során. Ahogy a szervezet visszanyeri, csökkentse az öv használatát. Továbbá, ha a fájdalom továbbra is fennáll, a probléma valami komolyabb lehet, és orvosnak kell megvizsgálnia.

Gyakorlat

Annak érdekében, hogy megerősödjön a hasi, indítsa el a gyakorlati programot, amint az orvos megengedi. Kezdje a könnyű gyakorlatokkal, amelyek megerősítik a medencefenéket, hasizmokat és az alsó hátat. A Kegel olyan izometrikus összehúzódások sorozatát feszíti, amelyekkel az izomzat húzódik meg, amelyben a kismedencei izmokat összenyomja, mintha meg akarná állítani a vizelet áramlását. A deszkákat, amelyeket a padlón hajlamos helyzetben végzünk, a testet a könyökökön, térdeken vagy lábujjakon tartva, a hasi stabilizáló izmokat a teljes törzs megerősítésére használjuk.