Hátrányai a vegánnak

A vegán étrend segíthet a koleszterin és a vérnyomás csökkentésében, az AARP szerint, de a vegánok is táplálkozási aggodalmaik vannak, amelyek nem olyan kiemelkedőek, mint a kiegyensúlyozott, mindenevő étrend. A táplálkozási szakemberek nem értenek egyet abban, hogy a vegetáriánus és a vegán étrend egészségesebb-e, mint a hús és egyéb állati termékek, a kiegyensúlyozott táplálkozás, de ez nem jelenti azt, hogy a vegán méltatlan cél. Ez azt jelenti, hogy tudatában kell lennie a vegánok hátrányainak és a minimálisra csökkentésük érdekében, hogy élvezhessék a táplálkozási szempontból megfelelő étrendet.

Szükség van a fehérjére

A hús, a hal, a tojás és a tejtermékek a legtöbb ember számára fehérjeforrás. Azok az amerikaiak, akik ezeket az élelmiszereket fogyasztják, rendszerint sok fehérjét kapnak a napi étrendjükben, de a vegánoknak a babhoz és a dióhoz kell fordulniuk ahhoz, hogy elegendőek legyenek. A Betegségmegelőzési és -megelőzési központok napi 46 grammot javasolnak a nők 19 éves és idősebb férfiak számára 56 gramm naponta. A tofu, a bab és a dió gazdag fehérjeforrás a vegánok számára. Például egy csésze szárazbab körülbelül 16 gramm fehérjét tartalmaz, és egy 100 g-os extrudált tofu-tartalom csak alig 10 grammot tartalmaz.

Lehetséges vashiány

A hús, különösen a marhahús és a kagyló gazdag források az omnivorok számára, de fontos, hogy a vegánok is fogyasztanak vasban gazdag ételeket. A vas hiánya fáradtsághoz és agyi funkcióval járó problémákhoz vezethet. A nők 18 milligramm vasalommal naponta 19 és 50 év közöttiek, de a követelmény 27 mg-ra emelkedik a terhes nőknél. A férfiaknak napi 8 milligrammra van szükségük. A vas, a szójabab, a fehérbab és a spenót lerakódott reggeli gabona jó forrás a vegánok számára. Egyes vegánok, akik nem érdekelnek a vasban gazdag zöldségek, szükség lehet napi vas kiegészítőre.

Megfelelő kalcium, D-vitamin és B-12 vitamin

A vegánoknak kalcium forrásokat kell fogyasztaniuk, például sötét leveles zöldségeket vagy dúsított szójaféléket, hogy napi 1000 milligrammot kapjanak. A D-vitamin segít a szervezetnek a kalcium felszívódásában, és a felnőtteknek napi 600 nemzetközi egységre van szüksége. A vegánoknak vagy D-vitamin-kiegészítést kell bevinniük, vagy D-vitaminnal dúsított szójatejet kell bevinniük. A legtöbb vegánnak B-12-vitamin-kiegészítést kell kapnia, hogy napi 2,4 mikrogrammot kapjon, mivel a vitamin főleg állati termékekben található. Néhány szójalisztet és reggeli gabonát a B-12-gyel megerősítettek.

Nehézség étkezés távol otthonról

A 2012. júliusi Gallup-felmérés szerint az amerikaiaknak csak 2 százaléka vegánként azonosították magukat. Ez azt jelenti, hogy néha nehéz a szigorú vegán étrendhez ragaszkodni, mivel az ország nagy része az állati termékek fogyasztói számára nyújt segítséget. Gyakran nehéz a vegánok enni, mivel sok étterem nem kínál sok vegán választást. A felek és a családi események is nehézkesek lehetnek, bár a vegánok minimálisra csökkenthetik ezt a kihívást saját ételeik bevonásával, ha tudják, hogy nem lesz olyan választás, amely megfelel étkezési korlátozásaiknak.