Kalóriák az avgolemono levesben

Az Avgolemono leves egy hagyományos görög leves, amely gazdag citrus ízzel rendelkezik. Tálalva meleg vagy hideg, étvágyként és főételként. A házi szakácsok és szakácsok egyaránt improvizálják a részeket és az összetevőket, hogy ezzel a klasszikus, görög kényelmes ételekkel kapcsolatos változatokat hozzanak létre, így a pontos kalóriák adagonként változhatnak a recept alapján.

Hozzávalók

Az alapvető avgolemono levesek összetevői közé tartoznak a csirkehúsleves, a tojássárgája, a citromlé és az orzo tészta vagy a rizs, a CDKitchen.com és a MarthaSteward.com receptjei szerint. A változatok bőségesek, például a Boston.com és a NYTimes.com című kiadványban, amelyek többek között kockára vágott csirkét, citromköteget, tojásfehérjét és darált kaport tartalmaznak.

Kalória

Az avgolemono leves 1 pohár adagja átlagosan 138 kalóriát tartalmaz, és 16 g szénhidrátot tartalmaz, a MyFitnessPal.com szerint.

Egyéb táplálkozás

Az 1 csésze adag 3 g zsírt tartalmaz, beleértve 1 g telített zsírt, 1 g vagy többszörösen telítetlen zsírt és 68 mg koleszterint, a MyFitnessPal.com szerint. 1,141 mg nátriumot tartalmaz. Az Avgolemono leves nem ad üres kalóriát. 316 mg káliumot és 10 g fehérjét tartalmaz.