Lehet-e enni a húst az eladási dátum után?

A hús eladási dátuma nem igazán mondja meg, hogy a hús biztonságos-e enni. Bár a vásárlást követően soha nem vásárolhat húst, a vásárlás után a húsbiztonságnak több köze van ahhoz, hogy hogyan tárolja azt, miután hazahozta a piacról. Ha nem tárolja megfelelően, akkor a hús jóval megelőzheti az értékesítési dátumát, vagy hónapokig biztonságos lehet az eladási dátum után.

Az értékesítési dátumok segítséget nyújtanak a kiskereskedőknek annak tudatában, hogy mennyi ideig jelenjenek meg a termék értékesítése, miközben tájékoztatást nyújtanak az ügyfeleknek a termék megvásárlásának határidejéről. Mindig húsot kell vásárolnia az eladási dátum előtt. Ha vásárolt húst, azonban az eladási dátum értelmetlenné válik. Az eladási dátumok csak akkor garantálják a biztonságot, ha a hús a kereskedelmi kiskereskedőkben található pontos tárolási körülmények között marad, nem pedig az otthoni hűtőszekrényben. Miután megvásárolta a húst, csak egy bizonyos ideig biztonságosan tárolhatja azt, függetlenül attól, hogy mennyi idő maradt az eladási dátumon.

Mennyi ideig biztonságosan fogyaszthatja a húst a megvásárlás után a hús típusától függ. Baromfi, marhahús, földi bárány, földi sertéshús, orgonahús és kolbászt csak a vásárlás után 1-2 napon belül főzzük hűtőszekrényben. A marhahús, a bárány és a sertéshús darabolását a vásárlás után három-öt napon belül fel kell főzni. A már elkészített baromfit és a kolbászt három-négy napon belül kell elfogyasztani, míg az ebédszükségletet két hétig lehet tartani, ha nem nyitottak, de három-öt napon belül fel kell használni. Bacon és hot dog-t két héten belül kell felhasználni, ha a csomag nincs nyitva, és egy héten belül, miután kinyitotta a csomagot.

A hús csak akkor marad biztonságban a fent említett időszakokban, ha megfelel a biztonságos kezelési gyakorlatoknak is. Vásároljon hűséget jó hírű kiskereskedőktől, akikben megbízható a hús tárolása. Amikor vásárolni a boltban, vegye fel a húst az utolsó, hogy minimalizálja az időt a hűtőszekrényből. Vásárlás után azonnal vigye haza a húsát, és tegye be a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba. Tartsa a hűtőszekrényt 40 fokos fokban és használjon hőmérőt a hőmérséklet ellenőrzéséhez. Tárolja húsát a hûtõ leghidegebb részében, Egyes hûtõkészítményekben hûtõkamra van kijelölve.

Ha a biztonságos tárolási idõ alatt nem eszik húst, a hosszú távú tároláshoz a fagyasztóba tegye. A fagyasztó hőmérséklete nem haladhatja meg a 0 ° Fahrenheit értéket. A fagyasztott hús változó mennyiségű ideig tart a hústól függően. Három-négy hónapig befagyaszthatja a marhahúst, míg a marhahús és a steak 6-12 hónapig biztonságban maradnak a fagyasztóban. Ha két hétnél hosszabb ideig fagyasztja a húst, vegye ki a szupermarket csomagolásából, és tegye be a fagyasztó táskába, ajánlotta a University of Colorado Extension.

Eladási dátumok

Biztonságos tárolási idők a hűtőszekrényben

Biztonságos kezelés

Fagyasztó