Lehet enni túl sok pattogatott kukorica?

Mivel a rozsdás ételek mennek, a pattogatott kukorica az egészségesebb oldalon van. Teljes gabona, viszonylag alacsony a kalória, és előnyös vitaminokat és ásványi anyagokat kínál. Azonban lehet, hogy túl sok a jó dolog, még akkor is, amikor az egészséges snack. A pattogatott kukorica élvezete nélkül a fedélzeten, tartsa az adag mérete ellenőrzését, és elkerülje a gazdag kiegészítők.

A porkamrákban lévő kalóriák és egyéb tápanyagok mennyisége attól függ, hogy elkészült-e, és milyen további összetevőket tartalmaz, ha vannak ilyenek. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint 1 csésze sima, levegős pattogatott kukorica körülbelül 30 kalóriát tartalmaz, nincs cukor és nátrium. Azonban ugyanannyi karamell bevonatú pattogatott kukorica földimogyoróval körülbelül 170 kalóriával, 19 gramm cukorral és 75 milligramm nátriummal rendelkezik – ami azt jelenti, hogy akár viszonylag kicsi adag méretű is lehet.

A pattogatott kukorica forrása szintén befolyásolja táplálkozási tartalmát. Keményebb a homokos, pattogatott kukoricacsemérettel való túlfutás, mivel olyan kalóriát és rostos és összetett szénhidrátot tartalmaz. A vajat ízesített mikrohullámú pattogatott kukorica több kalóriát és nátriumot tartalmaz, a film popcorn pedig még ennél is többet – körülbelül kétszer annyi levegővel. Ha például egy kis pattogatott kukorica van a mozikban, akkor többet eszik, mint egy egész táska mikrohullámú pattogatott kukorica, amely 10 és 11 csésze között van. Ez legfeljebb 670 kalóriát, vagy annál többet, egyszerűen egy teljes étkezés mennyiségét.

Adalékanyagokkal és aromákkal, mint például a klasszikus vaj és só, a pattogatott kukorica zsírtartalma és nátriumtartalma is aggodalomra adhat okot. A közérdekű tudományok központja szerint egy kis filmszínház pattogatott kukorica ugyanolyan mennyiségű telített zsír grammot tartalmaz, mint annak a határértékét, amit két teljes nap alatt meg kell enni. A közepes nagyságú nap teljes határértéke nátrium – 1500 milligramm.

Ha elfogyasztod a pattogatott kukoricát, amikor megkapod a késztetést, hogy rágcsálj rá, akkor nincs komoly oka annak, hogy aggódj a túlzás miatt. Még mindig bölcs dolog, hogy a kiszolgáló méretét több pohárra korlátozza, így még mindig van hely az ételben más egészséges, tápanyagban gazdag élelmiszerek számára. Ha mártott és sózott pattogatott kukoricát használsz, még nagyobb gondot kell fordítanod a kiszolgáló méretedre. A súlygyarapodás és a szív- és érrendszeri problémák elkerülése érdekében korlátozzuk magunkat kb. 2 pohárra.

Táplálkozási információk

Otthon, Mikrohullámú vagy Filmek

Zsír és nátrium

Egészséges tippek