Sajt allergia és kiütés

Az a kiütés, amely akkor alakul ki, miután sajtot eszel, az allergiás reakció jele lehet. A sajtot elsősorban tejből, enzimekből és néha penészből készítik. Ha allergiás a sajtra, találkozzon egy allergológussal tesztelés céljából, hogy meghatározza az allergiás reakció okait. Valószínűleg allergiás a tejre vagy a penészre. A diagnózis után kerülje el az összes allergén fogyasztását. Orvosa segít a módosított étrend kialakításában.

A tejallergia egy általános ételallergia, és tipikusan allergiás kiütéshez vezet. A tejben két elsődleges fehérje van: savó és kazein. Tejsavófehérjéket talál a tej vizes részében, míg a kazein edzett tejtermékek, például sajt készítésére szolgál. Lehet, hogy allergiás az egyik vagy mindkét fehérjére, de a tejtermékek elkerülése érdekében a keresztszennyeződés kockázata miatt. Ha tejallergiát diagnosztizál, beszéljen orvosával arról, hogyan növelheti a kalcium és a D-vitamin mennyiségét az étrendben.

Lehetséges, hogy allergiás reakciója, beleértve a bőrkiütést, egy penész allergia eredménye. A legtöbb penészre gyakorolt ​​allergiás reakciót a levegőben lévő penészgomba okozza tavaszi, nyári és őszi hónapokban, amikor a páratartalom magas. Ha penész allergiával diagnosztizáltak, kerülje a sajtokat tartalmazó, penészes sajtot, például a kék sajtot. A penész sajtokban létezhet, anélkül, hogy látható formában fejlődne. Beszélje meg kezelőorvosával, hogy mely sajttermékeket a penész allergiával biztonságosnak tartják.

Az allergiás reakciótól az étkezésig terjedő kiütés csalánkiütést, ekcémát vagy általános bőrgyulladást okozhat. A csalánkiütés bárhol a testen alakulhat ki, és jellemzően meghatározott határokkal rendelkező klaszterekben alakul ki. Különböző formákban és méretekben jelenhetnek meg, és indokolatlanul képesek mozogni a test egyik részéről a másikra néhány perc alatt. Az ekcéma egy élelmiszerrel kapcsolatos allergia által kiváltott lehet, ami a testre képződő nyálkahártyákat okoz, amelyek viszketnek és vörösek. Az ekcéma dudorok felhólyagosodnak, repedeznek, áztatják és felhámoznak, és vastag bőrüket és bőrüket elhagyják. Általános gyulladás tűnhet piros és duzzadt, és viszkethet.

Ha allergiás reakciót tapasztal az étkezési sajt után, több tünetet fog kifejteni, mint egy csak bőrkiütés. A tej és penész allergia egyéb gyakori tünetei közé tartoznak az asztma, az emésztési szövődmények és a szinusz torlódások. Ha észreveszi, hogy az arca dagad, vagy nem tud lélegezni, hívja a 911-et, mert súlyos allergiás reakciókat tapasztalhat.

Dairy Allergia

Penész allergia

kiütések

Megfontolás