Szódabikarbóna és epsom sók

A szódabikarbóna és az Epsom sói olcsóak, és belső és külső otthoni egészségügyi megoldásokként használják a különböző mindennapi betegségekhez. A szódabikarbóna általában a szupermarketekben található, és az Epsom sók könnyen megtalálhatók a gyógyszertárban. Nem szokatlan, hogy az emberek használják a szódabikarbónát a vegyileg alapú tisztítószerek helyettesítésére.

Soda házi szóda

A szódabikarbóna háziasok számára zöld módja a piszkos munka meghódítása, mérgező füstök belélegzése nélkül. A Montgomery megyei Maryland-i Szilárd hulladéktároló szakosztály javasolja a sütőkiömlés tisztítását, a területet szódabikarbónával, a sütő lehűlésével pedig acélgyapottal leöblítik. Használja szódabikarbóna tisztítószerrel a fürdőszobában a szappan és a penész eltávolítását. Szagtalanítsa a szőnyegt a szódabikarbónát a felület felett, majd 20 perc múlva porszívózzon.

Soda túladagolás

Néhány hazai jogorvoslat javasolja a szódabikarbóna lenyelését az emésztési zavarok, a rossz lehelet és a húgyúti fertőzések enyhítésére. Míg néhány ember úgy találja, hogy kis mennyiségű szódabikarbónát alkalmaz, a víz pedig csökkenti egyes egészségügyi állapotok tüneteit, a nagy mennyiségű szódabikarbóna használata rendkívül veszélyes lehet. A Maryland Egyetem Orvosi Központja által közölt információk szerint a sportolók és edzők között olyan téves elképzelés áll fenn, hogy a “szóda betöltése”, az ivóvíz szóda, a verseny előtt növeli az állóképességet. Ez nem igaz, és tünetekhez vezethet, beleértve a görcsöket, az izomgörcsöket és a hányást.

Epsom só az egészségért

Azok, akiknek izomzatuk, szétesése és viszketése okozza a hibákat és a méregszalagot, megkönnyebbülést okozhat egy Epsom sűrítménnyel vagy fürdővel. Az Epsom Só Tanácsa két pohár Epsom só megoldását javasolja gallononkénti vízmennyiségben, hogy létrehozzon egy tömörítést, amely közvetlenül az érintett területre alkalmazható. A test vagy a lábak áztatásához adjunk hozzá két csésze Epsom sót egy szabványos méretű, meleg vízzel ellátott káddal. Ne essen 20 percnél tovább.

Epsom só a szépségért

Használja az Epsom sót, hogy otthoni pedikűr vagy gyógykezelést adjon magának. Az Epsom Salt Council javasolja a kalluszok eltávolítását úgy, hogy legalább öt percig áztatja a lábát egy meleg pohár vízzel összekeverve, egy fél csésze Epsom sóval összekeveredve, és a halott bőrt egy fájdalommal vagy horzsakővel törölje le. Adj magadnak egy gyógyfürdőt egy forró fürdő vagy zuhany után, és masszírozzon maroknyi Epsom sót a nedves test felett, és öblítse le a bőrre.

Epsom só és magnézium túladagolás

Az Epsom sók lazító vagy tonik bevitele kalciumhiányt vagy magnézium túladagolást eredményezhet, a Maryland Medical Center adatai szerint. A vesebetegek hajlamosabbak, mint az általános lakosság. A magnézium túladagolás súlyos egészségügyi problémákat okoz, beleértve a súlyosan alacsony vérnyomást, hányást, zavartságot, tachycardiát, kómát és halált.