Szorongás a szoptatás alatt

A szorongás a szoptatás alatt gyakori és gyakran ismeretlen tény. Egy új baba belép a világba, és az anya tele van olyan érzelmekkel, amelyek az izgalomtól a szomorúságig terjedhetnek, mindezt néhány óra alatt. Néhány nő esetében a szoptatás természetesen új örömöt ér el, mások számára pedig kemény, stresszes és szorongásos, mind fizikailag, mind érzelmileg megtapasztalt élmény. A kötődés és az új babahoz való kapcsolódás a szoptatás alapvető kulcsa, azonban ez időbe telhet. A szoptatás türelmet, gyakorlatot és támogatást igényel.

Fizikai aggodalmak

A szoptatás alatt a nők számára felmerülő fizikai problémák szorongást okozhatnak, mivel a kellemetlen érzés fájdalmas lehet. Ahogy a fájdalom jelentkezik, a nők érezhetik a szoptatással szembeni ellenállást, ezért bizonytalanságot okoznak a folyamatban. Ha bizonytalanság érzelmeket érez, a nő nyugtalanul érezheti magát a táplálékkal kapcsolatban, és általánosan képes arra, hogy kényelmesen szoptassa a gyermeket. A fizikai problémák közé tartoznak az alacsony tejellátás, az emlőfájdalom és a túlérzékenység. Az alacsony tejkínálat megakadályozza, hogy a baba minden adagban elegendő mennyiségű tejet kapjon. Mell fájdalom léphet fel a mellbimbó területén, ami néha fertőzéshez vezet. A fájdalom arra késztetheti az anyát, hogy ellenálljon a szoptatásnak. A Breastfeeding.com szerint az “Engorgement” a mellek duzzanata, melyet az erek kiáramlása és az új tej nyomása okoz. Sok, de nem minden nő tapasztalja meg a fejfájást általában két-hat nappal a szülés után. ”

Anya és baba kapcsolat

Az anya és a baba közötti ritmus fontos része a szoptatásnak. A csecsemőnek meg kell tanulnia, hogyan kell helyesen elférni az anyjához, hogy megfelelően táplálhasson, ami lehetővé teszi az anya és a baba számára egy egészséges és ápoló élményt. Ha egy baba nem tapad, akkor az érzés kudarcot okozhat az anyának. Néhány csecsemő kényelmes és kórisme szenved. A BabyCenter.com szerint: “Ha egyébként egészséges baba 5 hónaposnál fiatalabb, és legalább három órán keresztül sürgeti három vagy több héten, legalább három hétig (igen, ez sok sírás!) , Akkor valószínűleg kegyetlen. Ha megpróbálsz dolgozni egy csecsemővel, hogy megnyugtassa, és segítsen neki enni, akkor a sikeres szoptatás útjában állhat.

Alváshiány

Az új anyáknak új anyáknak köszönhetően kevesebb alvás van. Hónapokig lehet, hogy a baba hosszabb ideig alszik, majd végül az éjszakára alszik. Ébredt, és táplálni kell. Amikor egy anya szoptat, ő az egyetlen, aki éhesen táplálja a baba életét. Mivel a csecsemők naponta több táplálékot igényelnek, és 24 órás időszakban nyolcszor kell enniük, a szoptatás olyan elkötelezettség, amely kevesebb alvást eredményez az anyától. Az alváshiány vezethet bárkit, hogy érezze a stresszt és a túlterheltséget. Az új alvási szokásokhoz való alkalmazkodás a szorongás és az irányítás hiánya okozhat.

Oktatás

Fontos, hogy a nők a szoptatás előtt neveljék, mielőtt és miután a csecsemőjüket. A szoptatós kurzus hasznos és hasznos lehet a csecsemő anyjának és apjának is. A helyi források rendelkezésre bocsátásának másik módja. A laktációs tanácsadó nagy segítség lehet. A szoptatási tanácsadók tanúsítják, hogy segítenek Önnek bármilyen szoptatással kapcsolatban. Néhányan eljutnak otthonába, hogy megbeszéljék aggodalmait, és veled együtt dolgozhassanak, hogy a szoptatás pozitív élmény legyen. Jól érhetõvé válik, ha a szoptatási tanácsadó nevét a baba születése elõtt kapja meg.

Támogatás

Az anyának támogató és segítõ családdal és barátokkal kell körülölelnie magát. Az anyának olyan emberekre van szüksége, akik felemelhetik a szellemét, és emlékeztetik rá, hogy a dolgok rendben lesznek. Fontos, hogy legyen olyan partner, aki hajlandó segíteni és irányítani az anyát, míg a szoptatás technikailag csak az anyát és a babát érinti, egy hasznos partner nagy előny lehet az egész folyamat számára. A szoptatás személyes választás, és néhány nőnek szenvedélyesnek érzi magát. A szoptatás során előforduló szövődmények enyhítésén dolgozni hasznos lehet a szorongás csökkentésében.