Tud mérges tölgy hagyni hegek?

Mivel a méreghéj a közép-és kelet-amerikai országokban kúszik fel, a méreg tölgy sok kültéri utazó vagy munkás a nyugati parton. Különösen gyakori a helyeken, a méreg tölgy is sokféle növekedési formában jön létre, és lombja könnyen összefonódott ecsetszerű környezetben. Általában a legtöbb emberben a mérgező tölgyekkel való érintkezés által kiváltott irritáló allergiás hatás nem okoz állandó hegeket.

Poison Oak

A méreg tölgy, vagy a Toxicodendron diversilobum egy közös bokor vagy szőlő a nyugati parton, amely a British Columbia-ból a kaliforniai Baja-ba nő. Közönséges nevén a puha lombos levelek a fehér tölgyek lombozatának erős felszínes hasonlóságát hordozzák – és azt sugallja, hogy az affinitás méreg tölgy mutatja ezeket a fákat, amelyek gyakran egyre inkább összezsugorodtak a törzsükön vagy árnyékuk mentén. A növény lombos, a levelek ősszel gazdag bíborvörösborzót váltanak, mielőtt leesnek.

Kapcsolat Dermatitis

A legtöbb ember allergiás az oleorgénre, amely a méreg tölgy és a toxikodendron nemzetség többi tagja, az urusiol-nak. A méreg tölgyfa szárainak vagy leveleinek tisztántartása csak a szekréciót idézheti elő. Míg a tünetek változhatnak, a legtöbb ember több nap alatt kiütést okoz – gyakran lineáris kipirulás esetén -. A gyulladás rendkívül viszkető, és a karcolás súlyosbíthatja a bőrkiütést, amely jellemzően a bőrkiütéshez vezet. A súlyosabb allergiában szenvedő személyek kifejezett duzzanatot tapasztalhatnak, amely elég ahhoz, hogy szétzúzza az arcot, vagy elszívja az arcot, vagy elterjedt buborékfóliát, mely esetben orvoshoz kell fordulni. A kiütés végül akár egy-két héten át is csökken.

A hegesedés

A legtöbb esetben a méreg tölgy által okozott kiütések nem hagyják el a markáns jeleket, mint a hegek, mivel a vörösség kitisztul, ahogyan az allergiás reakció véget ér. Ha azonban a hólyagok vagy sebek nem tiszták és fertőzöttek lesznek, súlyos hatások – pl. A tályogozás és a láz – okozhatják, és ilyen esetekben állandó hegesedés lehetséges.

Kezelés

A méreg tölgy, a mérgező borostyán és a másik Toxicodendron gazember galériája népi jogorvoslatok a légió, és a polcokon lévő modern vegyipari termékek. A kezelés legfontosabb kulcsa gyorsan – azonnal, ha lehetséges – a sértő urusiololaj eltávolításával. Ez hideg vízzel és gyengéd szappannal, vagy olyan speciális anyagokkal, mint a Tecnu, túlterheléses kezeléssel történhet. A mosás hatékonysága gyorsan csökken az idő múlásával, de még mindig segít az olaj elterjedésének korlátozásában. Jó megközelítés az, hogy alaposan mossuk le a testetek bármely részét, és bármi mást, ami a méreg tölgynek kitett volna, ha olyan területeken túljutottál a növényekkel, ha nem látsz kiütést.

A mérgek tölgyének elkerülése érdekében ismerkedjen meg az összes szezonális megjelenésével: kemény, merev szárú télen, tavaszi vagy őszi növekedésű, vörösboros nyáron, mély nyári fényes zöld színben. Érdemes felismerni az előnyben részesített élőhelyét is. A Csendes-óceán északnyugati részén hajlamos nőni a szárazabb, napsugárzott alföldeken, elkerülve a hideg, sötét hegyi erdőket. Kaliforniában mindenütt jelen van mindenütt a hegyháton, a tölgy savannas és a chaparralban. Ha lehetséges, tapsoljon a nyomvonalakhoz, és ha a vágányon dolgozik, kerülje el a laza ruhát és sok lógó felszerelést.

Elkerülés