Tudom adni a gyermekeimnek a probiotikumokat, miközben még mindig antibiotikumokkal foglalkoznak?

Az antibiotikumok olyan gyógyszerek, amelyek elpusztítják a baktériumokat. A bakteriális fertőzések kezelésére tervezett antibiotikumok olyan hatékonyak a baktériumok elpusztításában, hogy a vastagbélben lévő egészséges baktériumokat és a káros baktériumokat is elpusztítják. A probiotikumok olyan fermentált élelmiszerek vagy táplálékkiegészítők, amelyek az optimális bélpótló ökológiához szükséges egészséges baktériumokat tartalmazzák. A probiotikumok előnyösek mind a gyermekek, mind a felnőttek számára, különösen az antibiotikum kezelés alatt vagy után.

A probiotikumok mindig segítenek a felnőtt emésztőrendszerben, amely számos különböző baktériummal táplálkozik. A gyermek bélrendszere különbözik attól, hogy nincs olyan sokféle baktérium. 7 éves koráig a gyerekek csak néhány bélbaktérium törzset hordoznak. A 7. és 12. életévük között, amikor a bélrendszer érlelődik és egyre több bakteriális tenyészetet szenved, Danielle Perrault szerint a “Táplálkozási tünetegyüttműködés” című könyve szerint. A probiotikumokat a gyermekek számára a bélrendszerük előtt természetesen tartalmazzák A baktériumok törzsei biztonságban vannak, mivel ezek a fajlagos törzsek egyszerűen nem fognak eltelni a vastagbélben, és más táplálékhulladékkal kerülnek átadásra. A baktériumtenyészetek, amelyek jelen vannak a gyermek rendszerében, elfogyasztják és elpárolognak az elfogyasztott probiotikumokból.

Míg az antibiotikum-kezelés folyamatban van, az egyik legfontosabb idő, hogy egy probiotikumot szedjen. Mivel az antibiotikumok minden baktériumot elpusztítanak, a vastagbél-ökológia az antibiotikum alkalmazása során is szenvedhet. Ha probiotikumot és antibiotikumot egyidejűleg szed, akkor jó ötlet a különböző napszakokban elviselni, hogy a probiotikus baktériumok idővel megragadhassák a vastagbélben, mielőtt az antibiotikumot leölő baktériumok következő dózisa megérkezik. Mivel az emésztés A probiotikus ételek általában 3-4 órát vesz igénybe Perrault szerint, várjon sokáig a probiotikus fogyasztás és az antibiotikum-használat között.

A probiotikumok antibiotikum kezelés után is felhasználhatók az elveszett hasznos baktériumok pótlására. Az antibiotikum alkalmazása során a probiotikumok alkalmazása során bizonyos baktériumok jelenléte a vastagbélben jelenhet meg, az antibiotikum után történő feltöltés a legelőnyösebb idő az intesztinális rendszerben, állítja Perrault. A jó baktériumok újrapopulálhatják és stabilizálhatják a vastagbélt, lehetővé téve a feltételek visszatérését a normális szintre. Probiotikum-kiegészítőket vagy probiotikus ételeket naponta lehet bevenni.

A probiotikumok fermentált élelmiszerekben találhatók, mint például a kefir, tejtermék. Minden evőkanálnyi kefir tartalmaz mintegy 5 milliárd jó baktériumot, ami elég egy napi kiegészítéshez. A kefir rendszeres fogyasztása jó módja annak, hogy a vastagbél egészséges maradjon. Egyéb probiotikum-tartalmú ételek közé tartozik a joghurt, a miso és a tempeh. Alternatívaként, a probiotikumok is beszerezhetők olyan kiegészítőkben, amelyeket lenyelnek, mint tablettákat és naponta. A gyermekek probiotikum-kiegészítők valószínűleg csak azokat a törzseket tartalmazzák, amelyek általában a gyermek intesztinális rendszerében aktívak. Egy táplálkozási vagy naturopátiás orvos a koruk és egészségi állapotuk alapján a gyermekeknek megfelelő adagot javasolhat.

Gyermekek és probiotikumok

A probiotikumok alkalmazása az antibiotikumokon

Probiotikumok alkalmazása antibiotikumok után

Probiotikumok forrásai