Vajon a vitaminhiány hosszabb ideig jár-e?

Rendellenes súlyos vagy hosszan tartó menstruációs ciklusok, orvosilag menorrhagia, életképtelenséggé tehetik életét. Ha menorrhagia van, lehet, hogy súlyos menstruációs vérzése van, amely több mint egy hétig tart. A vitamin hiánya általában nem okoz menorrhagist, bár az A- vagy K-vitamin hiánya a betegséget okozhatja. A C-vitamin is hozzájárulhat. Az alacsony vasmennyiség, ásványi anyag helyett vitamint is okozhat hosszan tartó vagy súlyos menstruációs periódust.

K-vitamin

A K-vitamin lényeges szerepet játszik a véralvadást segítő koagulációs faktorok kialakulásában. Ha a vér nem megfelelően vérzik, súlyos vagy hosszan tartó menstruációs vérzés léphet fel. K-vitamin-hiány akkor fordulhat elő, ha antikoaguláns gyógyszereket, például warfarint, vagy csökkent zsírelnyelést vagy rossz táplálékfelvételt szed. A K-vitamin számos ételben megtalálható, beleértve a zöld zöldséget, a bél is szintetizálja a K-vitamint. A K-vitamin egy formája, a filokinon, szájon át adva javíthatja a K-vitamin hiányát.

A-vitamin

A “South African Medical Journal” 1977. februári számában publikált tanulmány beszámolt az A-vitamin hiányának és a hosszan tartó menstruációs vérzésnek az összefüggéséről. A kutatók beszámoltak arról, hogy az A-vitamin terápia enyhítette a menorrhagia az esetek 92% -ában. Healthwise szerint a cikk a menorrhagia teljes normalizációját jelentette a vizsgálat során kezelt nők 58% -ában, 25 000 NE A-vitamint naponta kétszer. Az A-vitamin azonban születési rendellenességeket okozhat, ha terhesség alatt szedik. Azok a nők, akiknek esélyeik vannak arra, hogy mindenképpen terhesek legyenek, ne vegyenek naponta több mint 10 000 NE vagy 3000 mikrogramm A-vitamint, figyelmeztet Healthwise. Ne szedjen semmilyen kiegészítő A-vitamint anélkül, hogy az orvos jóváhagyta volna.

Vashiány

A vashiány, a vörösvérsejtek hemoglobinjában hordott vas mennyisége csökkentheti menorrhagia és ronthatja azt. A vas hiánya hátrányosan befolyásolja a méh abból a képességét, hogy megakadályozza a túlzott vérzést, Healthwise jelentéseket. A megnövekedett vérveszteség az elhúzódó menstruációs ciklusokban még nagyobb mértékű vashiányhoz vezet. A felesleges vas okozhat egészségügyi problémákat, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy mennyi vasat kell bevenni a vas kiegészítés megkezdése előtt.

C vitamin

A C-vitamin segíti a kollagén és a hajszálerek kialakulását, a testben lévő kis ereket, a nőgyógyász Frederick Jelovsek nőgyógyász szakembere szerint. Bár a kutatások ritkán és elsősorban a keltezettek, a C-vitamin csökkentheti a menorrhagia csökkenését. A 250-500 mg dózisok, a napi ajánlott dózis kb. Kétszerese, segíthetnek, Jelovsek jelentései.